Hejdå 2009, Hej 2010!

Sista dagen på 2009 idag. Helt insane vad åren flyger förbi. Det känns som om jag var i Lund och vi firade 08-09 i förra veckan. Helt sinnes.
Och det känns verkligen inte som om det bara var ett halvår sedan jag tog examen från FLU. Eller att jag för 7 månader sen gick runt på gatorna i Budapest.

Jag har en sammanställning av året som gått som jag tänkte jag skulle publicera sen. Den ska bara bli färdig först.


Hejdå 2009, Hej 2010!

Nattuggla

Klockan är halv ett och jag är fortfarande uppe. Inte särskilt trött egentligen.
Imorgon... eller rättare sagt idag är det sista dagen på 2009 och ännu ett år går mot sitt slut.

Det blir firande hemma, ensamma, jag och Kimmy. Däremot har vi blivit bjudna på middag hos Sara och Dennie så vi ska dit tidigae på kvällen och sen hem igen lagom till tolvslaget så att katterna inte är ensamma när alla raketer och smällare sätter igång på allvar.

Julklappsöppning nr 2 och Helsingborgstrip

I måndags blev det en liten kvällstur till mamma för att ha lite julklappsöppning.
Blev lite fika och sådär, kollade alla bilder från Malmö och jag förde över mina bilder till mammas dator.
Sen blev det juleklappar :) plus min värmepistol som jag fick för typ ett halvår sedan men inte hämtat ännu, haha.
Blev en söt prydnadstomte, matchande ljusstake och kruka, en magnet mamma gjort, dubbelgrytvante, halsband som jag skulle göra själv och sist men inte minst, Vänner-boxen :D *yeay*

Igår blev det en heldagstur till Helsingborg. Eller ja, egentligen Ödåkra och Hyllinge, men i alla fall. Bestämde oss för att köra via Skåneporten istället för via Tyringe och Perstorp. Tydligen så ska gps:erna säga att det går snabbare via Skåneporten. Det gjorde det, var nästan 2 mil kortare den vägen.
Hittade inte så mycket på Väla egentligen, men trevligt o gå runt och titta lite. Käkade brunch på Graffitti. Var en halv evighet sen jag åt där senast.
Sen vidare till Hyllinge och Jula. Köpte min adapter och det fanns bara en kvar av den som jag ville ha så det var tur. Dock fanns inte bagagevågarna kvar så de fick vi vara utan. Köpte ett spännband till resväskan istället, vilket är bra att ha ifall öppningsanorningen eller dragkedjan skulle pajja eller nåt. Vidare till Bauhaus för att kolla lite. Kimmy visade mig runt bland alla golv, lister och plankor *yeay* eller, kanske inte...

Väl hemma i stan igen körde vi inom ÖB för att inhandla resväska till Kimmy. Blev ett set om 3. Mkt bra. Sen vidare till OnOff för att Kimmy skulle kolla ny digitalkamera, dock fick de inte in den han ville ha förrän den 4:e jan och de åker två dagar senare. Skulle det sen strula med frakt och sånt, vilket det har en tendens att göra när man verkligen behöver något innan ett visst datum så åker han utan kamera. Så ja, vi får se hur det går där. Jag fixade mig en datorväsk. Dock stod jag i kö i 1 timme och 15 minuter för att kunna fråga om det gick att ha den fastän den egentligen var för liten. Drygt. Riktigt drygt. Upptäckte när jag kom hem att det funkade hur bra som helst, men lika bra att fråga ju, eller hur?!

Whatcha say/Hide and seek

What did she say
Mmm whatcha say,
Mmm that you only meant well?
Well of course you did
Mmm whatcha say,
Mmm that it's all for the best?
Of course it is

Jobb?

Det var precis någon som ringde från manpower om en 75% tjänst i 6 månader på kundtjänst på ett företag i Strömsnäsbruk. Telefonabonnemang eller nåt sånt förstod jag det som. Blev lite konstigt sådär, eftersom jag står skriven som arbetssökande men det är ju tänkt att jag ska bege mig utomlands om bara ett par månader. Dessutom krävdes det att jag skulle ha körkort och tillgång till bil, vilket jag inte har. Körkort, men ingen bil. Hmm, ja... så jag var inte aktuell ändå sen visade det sig. Hade blivit lite knas sen för jag får väl inte säga nej till jobb egentligen, men det är väk ändå ibte lönt at ta något om jag ändå ska till England!? Eller?

Sjuk?

Jag börjar nog bli sjuk. Trevligt värre nu till nyår och allting *yeay*
Hostar och har mig. Svininfluensan nästa? Eller inte... skulle inte tro det nej...
Blir förmodligen bara jag och K på nyårsafton. Blir för stressigt för Thin.
Jaja, sånt som händer...

Dagens låt; 27 december '09

Jag är helt förälskad i den här låten, fast sen å andra sidan, säg vilken dagens låt jag inte är det i, haha. Originalet som han samplat från är också riktigt, riktigt bra.

Whatcha say

Jason Derulo


Nu är julen över ;(

Då var julen över för detta året.
Det brukar alltid kännas så tomt efteråt tycker jag. Allt man har sett fram emot så mycket är nu över.
Dock har jag ännu inte fått alla mina julklappr. Har några kvar hos mamma och sen har vi lite julafton på nyårsafton, Sarabara och jag :)

Julen varar inte ända till påska...

Photoshoot

Kom tillbaka från Malmö för typ 45 minuter sen. Turning Torso är hööögt. Fast vi var bara på 12:e våningen, men det var högt nog tyckte jag. Ett plus var att det typ tog en halv sekund att ta sig från bottenplan upp till 12:e vån. Sen hade man fin utsikt från omklädningsrummen. Säkert de som stod utanför också, eftersom det var ett stort fönster, haha.

Det blev mååånga bra bilder och det var faktiskt väldigt kul, om man bortser från all väntan.
När vi kom dit väntade vi i kanske en halvtimme innan sminket, sen satt vi och väntade i nästan 3 timmar innan vi fick fotas. Snacka drygt.
Fotografen var rolig och lätt att ha och göra med :) Frida var orolig att vi skulle få han som pratade engelska, men nej då.

Det blev spegelbilder, gruppbild, med rosa bakgrund, med svart bakgrund, grafittivägg, skuggbilder och vit bakgrund med stol. Jag tror jag har en från varje olik bakgrund. Och inte var det lätt att välja ut de man skulle behålla heller, my gush.

När vi kom ut därifrån var klockan fem och vi hade varit där sen kvart över ett. Ett heldagsäventyr med andra ord. Vi trodde vi missat det tåget vi tänkt ta hem, men se där, det var försenat så vi kom med deet iaf. Det är vardagslycka. Dessutom fick vi sittplats :D tillsammans dessutom.

Nu sitter jag här själv, för Kimmy stack hem till Andreas för öl, fastän han känt sig krasslig idag. Jävligt smart. Not.


Tillägg: En sak jag gillade med fotografen, tror han hette Mazzy, var att ibland när han fotat någon så visade han fotot för oss andra. Så att vi liksom fick se hur det blev och vad det var han tog för typ av bild. Dessutom skojade han med mig ett par gånger ;p Säger bara: abstrakt konst, haha

Modell för en dag

Idag blir det The Studio med syrran och mamma.
Ska vara det som typ alla i min bekantskapskrets redan har varit, känns det som, "Modell för en dag"
Tar tåget till Malmö vid 11. Sen ska vi väl gå ut till Turning Torso eller nåt. Vet inte riktigt än.

Jag har faktiskt aldrig varit vid eller i Turning Torso, bara sett på bild och på håll,
så det ska väl bli... spännande... eller nåt.

Ska också se vad jag ska ha för kläder, för jag har inte riktigt bestämt det ännu. Men det blir nog bra.

Let it snow, let it snow

Nu började det att snöa igen. Stora, rejäla flingor. De for runt ganska våldsamt också.
Dock är det nog så pass varmt fortfarande att det inte lägger sig riktigt...

Julafton och juldagen 2009

Äntligen fick vi en vit julafton :D En halv evighet sen vi hade det sist.

Lillejulafton fick vi en överraskningsvisit av systeryster med bihang.
Hon hade fått sluta en dag tidigare *yeay*

Julafton vaknade jag i ottan, av någon anledning.
Öppnade en halv miljon presenter i FV på FB, nördig som man är, haha.
Sen fick jag sätta mig med alla klappar jag inte slagit in dagen innan, gav Kimmy klapparna som skulle varit i strumpan. Sen gav jag mig själv en också, eller... typ.
Sen lite skinkmacka med grönkålk till Pippi på de sju haven. Älska Astrid Lindgren ♥
Sen göra sig i ordning, vidare till svärmor för att hämta mina julklappar och sen vidare till Attarp för att lämna av mig.

Blev glögg och Kalle Anka med syrran och ibland pappa och Britt. Fan ta dem om de tar bort Kalle på Julafton! Sen Kan du vissla Johanna efter det och då började folk anlända och sedan var det middag, lutfisk. Skulle väl varit kalkon egentligen men blev ändrat. Fast det gör inget. Sen gröt och senare dricka och godis i vardagsrummet tills Tomten och hans nisse kom och delade ut julklapparna. Jag fick något som jag önskat mig. Jag önskade mig bara dyra julklappar i år så jag har inte önskat mig så mycket. Fick en tomte av farmor, som alltid :) Ett ängelsmycke av faster, en mössa av syrran, litet spa-kit av pappa och Britt, pengar (som ska bli pund) och marshmallows av svärföräldrarna och en större present av Kimmy, pappa, Britt och farmor och farfar. Sen blev det julklappslek. Vi var typ 5 pers som slogs om ett och samma paket, haha. Jag hade otur i år, för jag fick inga. Dock gav farmor och farfar bort sina så jag fick några ändå :)

Idag har vi installerat och gjort säkerhetskopior. Egentligen så är det meningen att vi inte ska lämna lägenheten den här dagen, men vi blev lite tvungna, haha. Blev en promenad till svärmor för Kimmy hade lämnat bilen där och sen vidare till ONOFF, sjukt mkt folk där. Trångt som fan.
Sen har det väl inte hänt mycket mer än så. Blir slapp resten av dagen... eller kvällen.

Tradigt dock att det började regna i natt så nu är nästan all snön borta :( Menmen, vi fick en vit julafton iaf och det är ju alltid positivt :)

Christmas present

Nu sitter jag och leker med min julklapp.
Vad det är? Den kan ni ju klura på så länge ;p

Sista julruschen och julgranspåklädning

Var en runda i stan tidigare idag och fixade med lite sista minuten-klappar och en snabb runda inom Maxi för att inhandla juladresser för dem hade vi tydligen slarvat bort.
Helt insane vad folk det var ute idag och vissa av dem gick som om de hade hela dagen på sig (de vill säga de söndagskörde, fast de gick istället) Sjukt irriterande. Släpp fram mig liksom. Suck och allt det där. Ni som känner mig ser det säkert framför er, haha.

Vi har nu godis till förbannelse. Jag, och ja, Kimmy också för den delen, kommer att rulla fram efter nyår, haha. Insane.

När vi kom hem igen satte Kimmy igång med skinkan. Jag ska fixa med grönkålen senare. Som tur är så är den redan förvälld och så där så jag behöver bara stuva den. Vi har precis klätt granen också. Mycket, mycket fin blev den :) Men det blir den alltid.

Jag ska slå in alla mina klappar också av dem som inte redan är inslagna på ett eller annat sätt.

Dagens låtar; 23 december '09

Jag glömde ju helt jullåten igår, så för att kompensera det får det bli hela två stycken idag :) bara för att det är lillejulafton. Dagen före dopparedan och allt :)

Denna kommer jag ihåg att vi skulle sjunga, eller om vi sjöng den, kommer inte riktigt ihåg, på julfesten i trean. Håkan spelade och sjöng verserna och vi elever sjöng med i refrängerna. Jag bara älskade den här låten. Tyckte den var så fin.
Jag fick sen höra en omskriven svensk version, en hyllning till Hästveda skola eller nåt. Snacka om att slakta en låt totalt.

Happy X-mas (War is over)

John Lennon & Yoko Ono



Ja, detta är faktiskt en jullåt från allra första början, då den kom 1987. Sen ändrade de den lite till Pretty Woman 1990 (kan vara lite fel med årtalen, har inte överdrivet mkt koll, i så fall sorry, my bad).
Det enda som egentligen är annorlunda är väl början där det är mer plingplong i den första versionen och att de har ändrat meningen "And it's a hard Christmas Day" till "And it's a hard Winter's day" i den senare versionen.
Bra som attan är den i alla fall och är nog en av de bättre balladerna som Roxette har gjort.

It must have been love (Christmas for the broken-hearted)

Roxette


Äventyr

Har haft lite av ett äventyr idag :)
Fixade med julgodiset från igår och sen stack jag en snabbis till Coop,
som blev lite längre än jag räknat med. Fixade med lite godis och så där.
Inhandlade klappen till julklappsleken och sådär.
Har nu bara en och en halv julklapp kvar att fixa så jag måste ut och se om jag kan fixa det imorgon. Dock är det ingen brådska med den ena.
Dock böev det lite komplikationer vid kassan med mitt postgirokort, men det löste sig. Dock ett äventyr i sig.

Sen blev det som sagt pulkabacken med Emma, Therese och Malin. Mötte upp Therese på stationen och sen tog vi bussen till the hood ;p E och M hade redan åkt en massa när vi kom så de var liide kalla.

Jag åkte dock bara två gånger, en gång med en trasig pulka och en gång med en sopkasse som jag hade sönder, plus att jag hamnade baklänges och rullade typ 2 gånger, haha. Ett litet äventyr det också faktiskt, haha. Fast jag var lite feg. Jag vågade inte åka så mycket, och ännu mindre på tefatet. Där har man ju noll kontroll.
Dessutom är backarna på Breidablick liiite läskiga.
Sen snackade vi en massa skit, haha. Under tiden började det att snöa rätt rejält och sen frös vi så vi gick hem till Emma. Jag gillar atmosfären därhemma. Man känner sig välkommen liksom. Sen har jag lätt för att snacka en massa så det hjälper kanske, vad vet jag... Det blev middag och fika där. Sen fick jag Eddie till att köra mig hem ;p Snäll är han, min svåger :)

Det snöade rätt rejält som sagt och fortsatte ett bra tag. Det är så mysigt att det snöar såhär innan jul. Känns lite speciellt, eftersom det aaaldrig händer. Nu håller vi bara tummarna för att det inte försvinner innan jul. Man vet ju aldrig...

btw så älskar kattdjuren sina presenter från IKEA :D Och på tal om kattdjuren. Träffade ju deras familj nu ikväll. Sjukt vad lika de är varandra. Mina katter och dom alltså. Och kelna. Och söta. Och helt underbara :)


Grattis till Emma (har skrivit det hur mycket som helst nu idag, haha) som fyller år idag!
Fffhooosh, så har det gått ett år till, vänta bara ;)

Pulka ftw!

Nu ska jag snart iväg och göra pulkabacken osäker ;p

Ska bli kul :D Jag har nog inte åkt pulka sen jag var typ 12 och då var det inte ens en riktig pulka.. Eller vänta... kan ha hänt att vi åkte i fjällen när vi var där :p

Heartbeat

Att ett sådant litet ljud kan göra att man får tårar i ögonen...

Dagens låt; 21 december '09

Dagens jullåt. Första gången jag hörde den här var förra året med Sanna, Sonja och Shirley och jag tyckte den var så bra. Så fin. Kärlek vid första... vad säger man? Öronkastet? Nej? Spela kvitta kanske... Sen hörde jag den med Kelly Clarkson är den är lika bra med henne tycker jag, om kanske inte snäppet bättre...

My grown up Christmas list

Kelly Clarkson


Tjänstefel?

Det är en sak som irriterar mig lite.
Det blev mat från Donken ikväll. Jag vet. Onyttigt.
Men varken jag eller Kimmy kände riktigt för att ställa sig vid spisen. Jag för att jag redan stått där hela eftermiddagen och Kimmy för att han bara har haft en allmänt dålig dag idag.

När Kimmy kommit hem med maten upptäcker han att mina nuggets inte var med. Allt annat, men inte dem. Detta är inte precis första gången de glömmer något och det brukar vara samma visa när vi beställer från San Remo. De glömmer alltid något. Det slår aldrig fel.
Du ska inte behöva kolla att allt finns där. Du betalar för maten och förväntar dig få det du har betalat för. Det är deras jobb att se till att allt är som det ska, inte vårt. Det finns inget mer irriterande än att få hem sin mat och upptäcka att halva beställningen saknas. Säger de dessutom att allt ska finnas där så får de väl för fan se till att allt finns där också. Och de ska inte skylla på stressen, för i så falll har de inte där att göra.
Dock ger jag all cred till de som faktiskt klarar av all den där stressen, för jag hade då inte gjort det. Jag får magsår bara av att tänka på att jag själv skulle stå där. Usch.

Så jag har sagt till Kimmy att han ska säga hur besviken han är nästa gång, för det behövs. Utan kritik vet man inte om man har gjort något fel. Eller rätt. Dessutom borde (läs: ska) vi få någon form av kompensation för det här.

Julgodis

Idag har jag varit väldigt produktiv ;) Började dagen med att tvätta klockan 7. Drygt, men nödvändigt. Det blev julgodisbak idag som jag ju egentligen skulle gjort igår.
Det blev mozartkulor, cornflakes crisp och rocky road. Däremot är jag inte helt färdig med crispen utan jag ska chokladdoppa den imorgon. Jag har fått så ont i ryggen så jag får fortsätta imorgon. Knäcken ger jag mig inte ens på, utan det får Kimmy fixa.

Får även ge mig ut och fixa de sista julklapparna imorgon för jag pallar inte stressa med det den 23:e. Får bege mig upp till Coop först bara, så att jag kan få ut mina pengar.
Och köpa julklapp till julklappsleken samt se om jag kan fixa något till strumpan, för Tomten har tydligen inte fått K's adressändring. Illa. Mycket illa.

Dagens låt; 20 december '09

Tänkte jag kunde dra till med en jullåt, så här 4 dagar innan jul :)
Kan se om jag kan fixa en ny låt (som jag inte redan haft tidigare) varje dag fram till julafton;)

All I want for Christmas is you

Mariah Carey


4:e advent anno 2009

Det blev inget julgodisbakande idag, massa annat kom emellan istället.
Men imorgon så, då blir det julgodisbak för hela slanten;
mozartkulor, cornflakes crisp och rocky road :D

Kimmy var och köpte gran tillsammans med Nalle, mycket fin är den.
Dock får den stå ute på balkongen tills på onsdag.
Ska se om jag tar mig ut i stan imorgon för att inhandla de sista julklapparna,
så att jag blir klar med dem också. Kom på något extra jag skulle fixa,
utöver det jag hade kvar.



Brittany Murphy död

Tydligen så ska skådespelerskan Brittany Murphy vara död, 32 år gammal. I skrivande stund ska det vara pga hjärtstillestånd, tidigt i morse.

Hmm, känns en aning overkligt när en så pass ung person dör,
oavsett om personen är känd eller inte...

Lite som med Heath Ledger förra året. Oavsiktlig överdos.
Han blev bara 28 år. Det är ju ingen ålder att dö vid.

Patrick Swayze dog också i år, 57 år gammal, till följd av cancer.
Inte heller detta är någon ålder.

Farrah Fawcett, som tyvärr hade oturen att dö samma dag som MJ, var heller inte gammal, bara 62 år och också hon dog av cancer.

En annan som dött i år är Stephen Gately, fd medlem i Boyzone, 33 år gammal. Troligtvis akut lungödem.

Oavsett vilket, R.I.P


Drygt

Snacka segt o ha 100 andra förfrågningar på FB.
Har nog tagit bort säkert 150 nu och det står fortfarande att det är 100 förfrågningar kvar.
Drygt. Riktigt drygt.


btw så fick jag lite gosedjur/leksaker med hem från IKEA till kattdjuren,
plus ett litet tält, bästis :)

IKEA och julgodis

Idag blir det en tur till IKEA för att köpa nya lampor och lite annat smått o gott.
Sen hem för att göra julgodis :)
Tror Kimmy skulle fixa granen idag också.
Dock får den nog stå på balkongen till på onsdag, för den ska inte kläs förrän lillejul.

Coop Xtra

Nu ska snart Kimmy och jag till Coop o handla.
Vi ska göra julgodis imorgon :) gott
Får se om det blir allt, men jag hade väl tänkt att det skulle bli rocky road, knäck, cornflakes crisp och mozartkulor (som faktiskt är mycket godare om man gör dem själv, fördå kan man välja hur mycket nougat och mandelmassa det ska vara :))

Veckan och så där

Jag har ju glömt att uppdatera under veckan. Har mest bara blivit korta inlägg. Vissa gillar det bättre, medan andra gillar de lite längre inläggen. Jaja, i alla fall...

Onsdag: Det hade snöat/snöregnat hela natten men gick under morgonen över till snö så när jag gick till jobbet snöade det rätt bra och började lägga sig lite smått, men det smälte bort lite efterhand. Kom fram till skolan med mascara i hela ansiktet. Sexigt värre, haha ;p Det snöade av och till hela dagen sen och sen började det att lägga sig igen under eftermiddagen då vi var ute och gick under kärnämne. Efter jobb blev det klippning. Otroligt skönt, för det gick i princip inte att göra något vid det alls så nu är det mycket bättre. Under tiden som jag var o klippte mig hade det börjat snöa riktigt ordentligt så det hade lagt sig på riktigt lagom till jag skulle hem. Blev lite spontan julklappsinhandling innan också. Blev lite inspirerad så jag är i princip färdig nu, bara något komplement och så kvar. Skönt. Jag kanske slipper stresshandla på lillejulafton i år, haha. När jag kom hem stod Kimmy vid spisen och lagade middag. Mysigt :)

Torsdag: Väldigt produktiv dag ;) Jag gjorde färdig min smörkniv. Så fin blev den ;) Den andra gruppen skulle se Pingvinresan, men jag hoppade den och var nere i verkstan istället. Julbord i matsalen, gott :) Efter lunch blev det ZB igen och den här gången gick det betydligt bättre än förra gången. Jag fick till och med till en strike, precis i början *yeay* :D

Fredag: Julavslutning på skolan med allt vad det innebär. Lite julmys i klassrummet innan korv och dricka till förmiddagsfika. Efter det en liten julshow i gympasalen med kör som sjöng lite låtar, rektor och präst som pratade och sånt där. Sedan slutade eleverna och vi hade två timmar tillgodo innan vi skulle vara nere på Betongens hus för jultallrik. Jultallriken var snarare ett julbord, men det spelar ju ingen roll :) Träffade Nina också, dock inget konstigt eftersom hon jobbar där :) Känns faktiskt lite tomt nu. Tre veckor utan praktik, men sen är det igång igen. Tur det för jag är nog inte redo att lämna det här gänget ännu. Dock kommer jag att sakna dem senare för jag trivs så bra i det här arbetslaget och jag älskar det här jobbet. Det är så sällan jag har tradigt. Mycket beror väl på mina kollegor, och eleverna för all del ;) Nej, jag tycker jag har fått smälta in bra där och jag känner mig precis som en av alla de andra och inte som "praktikant". Kan ju hjälpa lite att jag har varit där innan, men jag tycker lite att det var samma sak då :)

Idag lördag har det snöat lite av och till, mest till, sedan klockan 8 i morse. Så mysigt. Det känns verkligen som att det är december. Precis som det ska vara. Det hade varit hur bra som helst om det finns kvar på julafton. Det är bara till att hålla tummarna :) Så här vitt har det inte varit i Skåne vid den här tiden på fleera år.

Förra lördagen hade vi som sagt vår julgodiskväll/middag/fest. Det var riktigt trevligt och jag hade jättekul :) Vi började med dricka glögg och att göra lite julgodis; pepparkakor och mozartkulor, och P gjorde något godis med jornötssmör i som är jättegott. Med maten hade vi haft knytis (jag stod för salladen); kyckling, köttfärs på spett inlindat i bacon, vitlökssås, sallad och bröd. Massa gott. Under tiden försökte vi få igång musiken på datorn, vilket var kvällens projekt. Gick inte alltid så bra. Slutade med att vi lyssnade på några skivor och via iPhone ;) Sen blev det massa snack och vindrickande. Jag hade kvar lite glitter från mitt första glas med vintercider så det glittrade i mitt glas varje gång jag fyllde på nytt. Massa fint :) När vi åkte hem vid kvart i 2 snöade det *yeay*

Detta blev ett sånt där lite längre inlägg, men det får ni leva med :)

Dagens låt; 19 december '09

I onsdags var det ett helt år sedan jordbävningen i Skåne ;)
Vilket äventyr det var och vilket samtalsämne sedan.
Det var också ett år sedan vi, dåvarande FLU2, hade vårt julspex. Vi hade så sjukt roligt och det blev bara mer och mer naket för var minut, haha ;p
Vi hade dock lite småseriösa bidrag till det hela också, bland annat hade vi ett band som framförde diverse låtar och bland dem dagens låt. Jonty och Annika sjöng och de gjorde den så bra att jag fick gåshud. Helt underbart!

Fairytale of New York
The Pogues & Kristy McColl


Vuxen?

Snackade med P på jobb idag om det här med att känna sig vuxen.
Jag kan faktiskt erkänna att jag är 22 år och jag känner mig fortfarande inte vuxen. Trots att jag har flyttat hemifrån, haft jobb, valt yrkesväg och hela den där biten.

Vi hade också någon lektion i sociologisk pedagogik där vi skulle skriva vid vilken ålder vi hade känt oss vuxna. Jag var den enda som inte skrev något för jag visste inte än. Jag kände mig liksom inte vuxen än, trots att jag gjort mycket som ansågs vuxet och tagit många vuxna beslut. Detta var för ungefär 1½ år sedan. Jag är inte mycket klokare över det idag. Jag tycker faktiskt det där är lite svårt. Ibland känner jag mig vuxen och ibland inte. Ibland kan jag komma på att jag faktiskt är vuxen. Jag räknas inte som barn längre. Inte mer än om jag är "hemma". Då är man helt plötsligt barn igen. Nej. Det är konstigt det där.

I alla fall.
I skolan fick vi, på psykologin, veta den vetenskapliga definitionen av "vuxen" och den är som följer:

Vi är vuxna när vi:

Känslomässigt
- funnit vår identitet
- blivit oberoende
- utvecklat egna värderingar
- kan skapa mogna och ömsesidiga vänskaps- och kärleksrelationer

Kognitivt
- kan tänka abstrakt och decentrera

Socialt
- är självförsörjande
- valt yrkesväg
- bildat eget hushåll/familj


Enligt den här är jag inte vuxen än. Inte riktigt än, för jag har någon punkt som fattas.

.

Men orka!?

Winter wonderland

Det är äntligen vinter i Skåne! :)

.

Min katt ylar.
Min katt låter som... ja, jag vet inte vad. Inte som en katt iaf.

Dagens låt; 15 december '09

Jag har blivit helt kär i den här :)
Jag vet inte vad det är, men något är det uppenbarligen.

Soulweeper
Volbeat


La Marche de l'empereur

Vi tittade på Pingvinresan på jobb idag (fast jag lär få se den imorgon eller på torsdag igen, fast det gör nog inte så mycket).
Helt fantastisk film det där! Riktigt bra. Och lärorik. Men sorglig på samma gång.
För er som inte vet så är det någon form av dokumentär av Kejsarpingvinernas 20 mil långa vandring från havet och över isen i Antarktis till deras säkra häckningsplats. Där tar de sig en årlig partner som de håller sig trogen det året, parar sig och när ägget sedan kommit växlar paret ägget mellan sig och hanen ruvar på det då honan beger sig mot havet för att äta upp sig. Lagom tills hon kommer tillbaka är ungen född och de växlar igen för att hanen ska kunna ta sig till havet och tillbaka. Dock ingen enkel uppgift då både föräldrar och ungar kan dö pga de hårda förhållandena och av rovdjur under tiden.

När den årliga kullen är mogen hoppar den i havet och lever 4 år i vattnet, men ingen vet var. Sen dyker de alla upp på samma plats igen, som om det vore magi. Varför det just är fyra år är för att de blir könsmogna då. Efter det tillbringar de tre månader i vattnet och nio månader på land. Kejsarpingvinerna är också de enda djur som får sina ungar på vintern.
Ja. Det blev lite pingvinfakta där. Jag vet.
I alla fall så rekomenderar jag den.

Vidare har jag varit ganska produktiv då jag fixat mig en smörkniv i verkstan.
Mkt, mkt fin. Sen att själva kniven redan var utsågad och att jag bara har putsat den till önskad storlek och form, det är en annan sak ;p
Den ska jag nog ta och fixa lite småskavanker på imorgon och sen blir det till att olja den. Och ingen linolja för då är den värdelös.
Jag och I städade ur ytterligare ett skåp i verkstan igår. Så nu är det lite snyggare där. Inte lika dammigt och lite mer ordning på prylarna.

Jag tvättar också idag. Fortfarande ingen nyckel. Grannfrun rakt över kom och ringde på igår och frågade om vi hade nyckeln, eftersom vi hade den senaste tiden dagen innan. Dock inte, så hon ringde väl till fastighetsskötaren som låste upp dörren. Så nu kommer man iaf in i tvättstugan. Dock gillar jag inte att det inte går att låsa om sig för vem som helst kan traska in där nu och kasta ut mina prylar. Sen går inte dörren att stänga ordentligt heller för den är sönder. Fast jag förstår mig som sagt inte på det här systemet. Som dömt till att misslyckas. Jag hoppas de gör något åt detta nu, för det är inte hållbart. Jag har liksom bara gått och väntat på att det här med nyckeln ska hända.

Det har snöat en massa idag också, men nu har det väl blivit plusgrader så det har nog varit lite snöblandat för det är mest blött ute och inget vitt kvar alls :( Men innan idag kom det en massa snö. Och STORA snöflingor dessutom :D Massa mys.

Soulweeper

I'm so sorry that I put your heart on fire
But I love you too
And I know I should've told you
Way back then
That I wasn't ready yet

So sad, so afraid, so frantic
I'm the soulweeper

Lucia och 3:e advent anno 2009

Vilket äventyr! Vi hade tvätt-tid ikväll men när jag kom ner så kom jag inte in i tvättstugan.
Då var det alltså ett nöt som hade låst dörren och sedan tagit nyckeln med sig och vi har absolut ingen aning om vem det kan tänkas vara. Och att gå igenom 17 lägenheter för att få tag i den känns lite... naej.
Jag blev så klart riktigt arg för det var riktigt irriterande då jag verkligen behövde tvätta.

Vi har ju också ett sådant dumt system i den här fastigheten där det finns en enda nyckel in till tvättstuga och den hänger på en krok bredvid dörren. Känns inte alltid helt säkert, för jag har varje gång fasta för att den ska vara försvunnen (som nu) så att jag inte kunnat låsa om mig, för med tanke på vad jag var med om på Vankivavägen så litar jag inte på andra männsikor när det gäller tvättstugor och tvätt-tider. Jag vill ha samma typ av system som alla andra fastigheter jag har bott i har haft. Alla kommer in i tvätstugan med sin lägenhetsnyckel och sedan finns det en anordning utanpå där den som har tvättstugan sätter sin lägenhetsplupp. Hur bra som helst, för då ser man direkt vem som har glömt ta bort den elelr vem som har snott ens tid. Här har man noll koll på det.
Det löste sig sen för vi slängde in en omgång i svärmors tvättmaskin och en omgång i pappas. Så tvättat fick vi ändå, men jag ska fan ta o klaga på detta för så här kan vi inte ha det!

btw, på tal om något helt annat så löper båda katterna nu, samtidigt. Trevligt värre.
Fast det är lite roligt för de har helt olika löpstil. Den ena ylar och piper mest medan den andra ylar och liksom kuttrar. Helt insane.

Det har snöat av och till hela dagen, ibland värsta falllet och ibland bara små, små flingor. Det har faktiskt lagt sig lite. Mysigt :) speciellt mysigt att det blev lite snö på lucia.


Jag får berätta om gårdagskvällen i ett senare inlägg, för jag hinner och orkar inte just nu...



Fortsatt trevlig lucia och tredje advent!



.

tut sa båten så gick bryggan,
och där stod jag med gråten i näven
och väskan i halsen
och önskade att jag aldrig hunnit med...

Jag ser det snöa, jag ser det snöa

Nu snöar det i Hässleholm :D
Hooray!


Dagen innan lucia

Ojdå, nu var det ett tag sen jag uppdaterade. Typ tisdags eller nåt. Det händer inte sådär överdrivet mycket egentligen. Det flyter på som det ska på arbetspraktiken, eller jobb som jag hellre kallar det.

I torsdags var vi och bowlade med ungdomarna på jobb på Zuperbowl. Jag tror aldrig jag har sugit så mycket som jag gjorde då. Jag missade alla de fem (tio om du räknar med båda kasten) första rundorna. Tror varenda ett av dem gick i rännan. Riktigt dåligt. Fast jag tror lite att något av de första berodde på dels att det var längesen och att jag är ovan och dels pga klotet. Tog en evighet innan jag hittade något bra (påminn mig om att jag ska ha de rosa 8 kgs kloten ;)) Sen är jag ganska duktig på att få snurr på kloten så att de missar precis. Sjukt störigt. Efterhand fick jag dock till det lite iaf. Fick iaf en spare och det är bättre än inget när jag gjort så dåligt ifrån mig. Vi ska dit igen på torsdag. Håll tummaran för att det går bättre denna gången. Fast som jag nämnt någon gång tidigare. Jag är dålig på all sport innehållandes något runt. Ja, och säkert övrig sport/spel också. Jag menar, jag kan ju knappt spela kubb utan att ta ner kungen det första jag gör, haha.

Sedan var jag en runda inom körskolan på hemvägen. Har inte varit där sedan jag tog mitt kort för 2½ år sedan.
Det var roligt o träffa dem alla igen och de kände ju faktiskt igen mig också, även om B inte gjorde det till en början. Men jag menade att det är inget man förväntar sig efter så lång tid och dessutom, hur många elever har de inte haft under åren?

Sen en sak som är riktigt irriterande. Mina jeans har pajat, har fått hål i dem, trevligt värre,
och störigt är det när det är de enda normala jeansen jag har och att jag inte har råd att köpa några nya :( Men jag har nog fixat så att jag kan få de lappade nu. Det är ändå på ett ställe där det inte syns så mycket om det blivit lagat.
Tror nästan att det är lite därför som min uppdatering har sugit. Jag har varit depp över jeansen... eller så har jag helt enkelt på tok för mycket att göra, haha ;p Gissar på det senare faktiskt, haha.

Igår var det fredag och Lucia på jobb. Det är också en vecka kvar till julavslutningen. Jag är nere med I i cafeterian och tre andra tjejer och har hand om förmiddagsfikat. Just igår var det inget vanligt fika (bredda bullar och kaffe/te alt. saft/bubbelvatten). Nej, det bjöds på gratis lussefika, bestående av lussebullar, utan saffran så dvs vetebullar formade till lussekatter, pepparkakor och kaffe/te och det där. Riktigt stressigt var det för samtliga elever på skolan var där (eller ja, nästan iaf, några var sjuka, skolkade eller hade praktik). Massa spring fram och tillbaka blev det. Till lunch fick vi något som skulle föreställa kycklinggryta, men det smakade inte alls som kyckling och såg ut som det jag brukar servera katterna de gångerna Kimmy råkat köpa bitar i sås. Det luktade nästan likadant också. Till det fick vi råstekt potatis som liknade pyttipanna, utan kött och lök.
Jaja, det gick ner iaf och det är huvudsaken.

Idag, eller ja, ikväll, blir det någon form av fest med några på jobb. Vi ska göra julgodis, äta och dricka nåt.
Det blir nog så bra så. Trevligt folk är det iaf och då kan det inte bli mer än roligt ;)


Ja. Nu blev detta ett långt inlägg, men det får ni helt enkelt leva med.


Angående Idolfinalen 2009

Slutet för Idol 2009 igår, med Erik och Calle i final :)
Självklart somnar jag så jag missar lite, somnade precis efter att Erik hade sjungit The show must go on, så jag missade deras tolkningar av vinnarlåten, Higher.

Angående vinnarlåten så tyckte jag faktiskt den var ganska bra, vilket den inte alltid har varit, enligt min egen mening. Båda två gjorde den otroligt bra, men jag tror nästan att den passade Erik lite, lite mer.

Erik vann, vilket då såklart betyder att Calle blev tvåa, så jag fick som jag ville,
(och missförstå mig rätt nu, för jag tycker att båda två är helt fantastiska)
då det många föregående år har gått mycket bättre för personen som kommit tvåa.
Och jag vill att det ska gå bra för Calle, riktigt bra. Jag vill att han ska kunna bygga fram sitt eget sound och ta den tid han behöver på sitt första album och inte behöva hosta fram sitt första album på bara en vecka.

Fast om jag förstod det rätt så skulle det vara lite annorlunda i år och Erik skulle väl få göra två album, varav det första är med de bästa låtarna från Erik under hösten, plus vinnarlåten. Efter det blir det sen direkt inspelning av hans egna skiva. Jaja, det blir nog bra.
Jag tror faktiskt att Erik kommer att göra en Agnes (dvs att han blir en som vunnit Idol och som det går riiktigt bra för).

Missförstå mig nu rätt. Jag höll på Calle, för jag tyckte han var bäst, men som sagt, tvåorna klarar sig i regel bättre än själva vinnarna.


Åttonde december tvåtusen9

Igår fick vi en liten trevlig överraskning när vi kom till jobb.
Massa godis och en varsin liten julklapp.
Det är nämligen så att vi har en holländska och en tyska på jobb så de fick lite hemlängtan
och kände för att fira Sinterklaas (Holland)/Nikolaus (Tyskland) med oss.
Detta firas natten mellan 5 och 6 december med middag och massa godsaker.
Vi blev bjudna på massa holländskt och tyskt godis och typ pepparkakor. Det var riktigt mysigt :)


Idag var en ganska händelserik dag. Jag och I städade, med hjälp av två elever,
ut ett skåp i verkstan. Huh, säger jag bara, men fint blev det.

2:e advent anno 2009

Det blev lussekattsbak, jag hjälpte dock bara till med utbakningen.
Jag tycker det är jättetradigt o förbereda och hålla på med degen.
Dock tror jag vi får baka en omgång till senare för dessa kommer att ta slut snabbt.
Bjöd hem sväronen på adventsfika med nybakta bullar, Enrica var också med.
Katterna var livrädda som vanligt när barn under 10 år kommer hit.
Fast Kitty är inget större fan av Enrica i största allmänhet,
vilket egentligen är synd om Enrica för hon vill ju mest bara mysa med katten.
Fick en liten smärre chock också, men jaja, det får väl gå som det går, men jag ger det inte mycket.

Har fixat med julkorten också så de skickas väl imorgon :)
Gjorde biff med potatis och brunsås innan. Det var första gången jag gjorde brunsås from scratch sen högstadiet och då höll det på att gå åt pipan, haha. Riktigt nöjd blev jag iaf :)
Kollade en film också, Crank: High voltage. Hmm, skulle jag nog vilja säga. Mkt, mkt skum film, men de flesta killar gillar nog den, massa naket i den. Jag slutade titta efter en timme, för jag tyckte den blev ganska tradig och emellanåt riktigt löjlig.

I'm so sorry that I put your heart on fire but I love you too

Helgen har gått oerhört snabbt, precis som vanligt.
Imorgon är det måndag och jobb igen.

Igår sov jag i princip bort hela dagen.
Träffade Sarabara en stund runt middag när hon var en snabbis i stan för att hämta lillasyster. Vi får ju passa på när vi kan, eftersom vi bor en bit ifrån varandra.
Det kommer att bli ännu värre sen när jag drar till London.
Sen hem igen, la mig framför TV:n och somnade vid 14-tiden, vid 5-halv 6-tiden väcker Kimmy mig och säger att maten är färdig. Så jag hade en powernap som hette duga ;p
Bestämde oss för att se Upp! till maten, nya pixarfilmen ni vet.
Den var faktiskt bra, bitvis lite sorglig också.

Idag blir det till att iordningställa adventsljusstaken, för ja, vi är lite sena med den.
Tror Kimmy och jag skulle baka lussebullar också :)

Angående fredagens semifinal

Jag har lite tankar angående fredagens Idolsemifinal.
Eftersom Tove åkte ut så sprack min, och säkert många andras teori om att det på något sätt har varit uppgjort (då det sedan första säsongen 2004 har varit varannan kille, varannan tjej som vunnit).

De fyra sista som var kvar (Tove, Calle, Erik och Mariette) har alla fyra varit jätteduktiga och jag trodde faktsikt att det skulle vara Tove och Erik i finalen. Visst tycker jag Calle är jätteduktig, för det är han. Och det är lite roligt att ha en Kristianstadsbo i final :D
Fast sen å andra sidan tyckte jag inte att Tove gjorde lika bra ifrån sig i fredags, som hon brukar. Kylielåten tyckte jag var fruktansvärd, medan Whitneylåten var jättebra.
Men jag tror att både Mariette och Tove kommer att göra bra ifrån sig utanför Idol, så det spelar nog ingen större roll om de hade varit i final eller ej.

Sen är det lite det här också med vem som ska vinna. Erik har en underbar röst, Calle likaså. Och visst hade det varit roligt om Calle hade vunnit hela skiten.
MEN om vi ser tillbaka på tidigare Idolvinnare. Vilka har det egentligen gått bra för?
Agnes håller ju fortfarande igång och är känd utomlands, men hur är det med de övriga? Kevin är med i musikaler, men jag har inte hört någonting från Makus eller Daniel mer än när de precis vunnit. Picasso har jag hört typ 2 låtar av och ingen av dem särskilt bra, enligt mitt tycke. Tittar vi sedan på 2:orna så går det jättebra för Darin efter ett par års tystnad. Amanda och Erik går det också bra för. Amanda har gett ut sitt andra album och Erik har fullt upp med EMD.

Alltså. För att sammanfatta det hela. Calle borde bli tvåa för då borde det gå bättre (med tanke på föregående tvåor) för honom än om han vinner. Vinner han så kommer han att bli instyrd på Idolvägen så att säga och hans sound kommer att låta lika tradigt som alla andras. Det är bättre att kunna följa sin egen väg men att få en liten skjuts genom Idol.


Har jag rätt? Eller jag är helt ute och cyklar här?


Svar från London

Jag fick svar från Marie tidigare. Mitt mejl hade blivit begravt, så hon hade inte kunnat läsa förrän nu.
Blev lite missförstånd och så, men hon ringde för typ 40 minuter sen.
Har suttit och snackat och rett ut allt och hon har berättat vad jag har att vänta mig och så.
Vad jag ska tänka på och så där. Vi skulle höras igen i nästa vecka.

Nu måste jag in till Kimmy, skulle ätit för en halvtimme sen, haha...

Tillägg kl. 20.37:
Det var nästan lite som en arbetsintervju. Eller det var kanske en intervju, haha.
Men iaf så gick vi igenom min ansökan, som för övrigt var imponerande :), och så där. Ställde lite personliga frågor och så.
Ja. Det här ska nog gå bra.

Massagefotöljer och sexualkunskap

Var som sagt i B-löv i onsdagskväll. Riktigt trevligt.
Massa snack som vanligt. Det nya badrummet var för övrigt riktigt nice :)
Katterna var jättesöta, såg dock mest bara den lille, men ändå. Riktigt kelen var han också.
Visade Sara att de kan äta mer än kattmat, haha (gurka o dippa ;p)
Passade på att låna Thomas massagefotölj för jag hade haft lite stela axlar nu på sistone.
Så vi fastnade där inne medan grabbarna kollade Arga snickaren.
Blev lite "fest" därinne, haha ;) Vi gör sånt här allt för sällan egentligen.
Vi var ju väldigt tajta förr och det känns bra att det nästan är som innan.
Kom väl därifrån vid halv 10 nångång.

Igår hade vi sexualundervisning med eleverna på jobbet.
Gick riktigt bra (dock inte första gången de hade det)
Var kondomhantering, eller vad man ska kalla det, som stod på schemat.
När jag tänker efter tror jag inte vi hade så bra sexundervisning när jag gick i skolan.
Sedan blev det julgodisbakande, cornflakes crisp och något med jordnötssmör, riktigt gott.

Idag är det fredag och veckan har gått oerhört snabbt denna gången.
Är en ganska kort arbetsdag också.

Let it snow

Idag snöade det, faktiskt ganska mycket, eller nja, det la sig lite iaf.
Riktigt mysigt var det. En rolig dag på jobbet idag också, haha.
Älska konversationerna vi har. Har inte tradigt en sekund, haha xD

Ikväll blir det en runda till B-löv för att provkissa S&Ds nya toalett ;p
(de har äntligen fått ett badrum *horay*)
och hälsa på deras nytillskott (de har skaffat två katter)
Ska bli trevligt, för det var ett tag sen nu faktiskt.

.

Jag blev lite rädd där ett tag,
men nu verkar det vara bra...

K + S = 5 år

Idag har Kimmy och jag varit Vi i 5 år. Vart tar tiden vägen?
Åren bara svischar förbi, och inte saktar det ner heller.
Vi firar tydligen inte heller (är väl en typisk tjejgrej antar jag)
Jaja, så är det väl...

Har jobbat två dagar på "praktiken" nu, och jag trivs.
Svårt att göra annat med de kollegorna jag har :)
Lite konstigt känns det dock, eftersom det är lite förflyttningar och så,
menmen, det kommer jag snabbt in i =)

Annars händer det inte så mycket annat i mitt liv för tillfället.

RSS 2.0