Summer in the city (typish)

Hade en ledig dag idag.
Vädret var helt underbart, sol och värme. I love it!

Låg ett par timmar och solade i hembygdsparken tillsammans med Frida.
Fick lite färg i ansiktet och på ryggen, då jag mest låg på mage.

Imorgon är det jobb igen, dagspass.
Dygnspass, torsdag till fredag.
Fredag, inflyttningsfest i Ballingslöv.
Lördag, Eclipse med syrran.
Någon dag nästa vecka, marknaden.
Ledig fram till nästa fredag.

Ja, det är väl vad som händer framöver.

Payback

Man kan ju säga att jag får igen för de timmar jag sov tidigare idag. Nu kan jag inte sova alls. Typiskt.

Åhus

retrocamera_shot (MMS)

Åhus igårkväll. I like :)


Jaha. Då har Jag sovit bort den här dagen....

Jaha. Då har Jag sovit bort den här dagen. När vädret har varit helt underbart. Galet vad seg jag blir efter ett dygnspass.


Sedan sist, typ. . .

Okej. Nu är jag hemma efter jobb och diverse andra bravader.


Torsdag: Fick hem mina Kawasakiskor som sagt. Fick lite skoskav men det gick över. Sjukt sköna är dom. plus att fötterna ser en aning mindre ut. I like :) På kvällen gick vi ut och åt med Nina och Ante. Fick bli gamla M&S Thai (vet inte vad den heter nu). Maten var god, men jag saknar helt klart de gamla ägarna. Vi fick inte ens de drinkarna vi ville ha, för de visste typ inte hur de gjordes, eller om de inte hade saker till det hemma. (varför erbjuda det då? falsk marknadsföring är vad det är) Så vi gick till Cats istället. Tog en drink där och snackade lite skit. Tog mitt livs första tequilashot. Vad är grejen? Jag förstår det inte. Smakade typ inget heller...

Fredag, midsommarafton: Åkte till Viby vid halv tre för att fira midsommar hos Kimmys morbror. Kändes lite konstigt att inte fira midsommar nere i Lund, vilket jag gjort de senaste 3 åren. Det har nästan blivit lite tradition av det. Det blev en väldigt lugn midsommar för min del, då jag körde plus att jag skulle upp och jobba dagen efter. Palla vara seg då. Nej. Vi hade i alla fall riktigt trevligt och vädret var underbart. Sol hela dagen och inte en droppe regn så långt ögat kunde nå. Underbart. Och ovanligt.

Lördag, midsommardagen: Jobbade hela dagen (12-21).

Söndag - måndag: Jobb, dygnspass. Gick av mitt pass i morse. Är rätt trött och har fortfarande inte kommit in i det riktigt. Är alltid lite ur balans efter ett dygnspass. Fastän jag har sovande jour. Inte alltid säkert jag får sova. I alla fall. Igår eftermiddag tog vi en tur till Åhus för vädret var helt underbart. Där åt vi glass och de andra kastade frisbee. Jag höll mig ifrån det då jag inte här så duktig på det. Hade säkert slutat med att någon hade fått den i huvudet. Hmm, ja. Sedan fick jag ändå kasta den och vad händer då? Jo, den trillar i huvudet på en kille som precis hade gått förbi (tillsammans med ett helt gäng andra människor). Och ja. Den trillade i huvudet på honom. Det såg i alla fall ut så från mitt håll. Den kom över och sen vände den tvärt och trillade ner i huvudet på honom. Såg helskumt ut. Haha. Han sa att jag nog behövde träna lite. Äh, varför det? Gå inte där jag kastar så ska du nog se att det blir bra ;p

Då har vi alltså fått det bevisat: Jag ska inte ha någonting att göra med någonting som har med någon form av sportslig aktivitet att göra. Det slutar aldrig bra.

Bara för att...

Jag tänkte göra en snabb uppdatering innan jobbet idag, men jag hann inte. Nu kommer jag inte hem förrän imorgon förmiddag. Jaja, sånt är livet ;)

Midsommar anno 2010

Sitter i Viby hos Kimmys morbror och firar midsommar. De andra spelar kubb. Jag och Vickan tittar på.

Snabbleverans

Jag beställde ett par skor från turnside.se igår förmiddags. Enligt hemsidan ska det ta mellan 2 och 4 dagar att få leveransen. Jag fick den idag. Snacka om snabbleverans. Och då har jag inte betalat något extra, ingen frakt och ingen fakturaavgift. Kan det bli bättre? Nej. Åh javisst ja. Det var ett par Kawasaki. Jag har velat ha ett par i åratal, men aldrig hittat några i min storlek i just den färgen jag vill ha. Men nu så :) dessutom till ett bra pris.

Ny header

Så. Nu har jag bytt header.
Om den blev så mycket bättre vet jag inte,
men den är inte lika puttinuttig längre.

Jag tog bort klockan till höger också.
Den passade liksom inte in längre.


(tryck på F5 om ni inte ser det nya)

Sagoland

en gång i tiden var du min, men nu är du bara en dröm
jag ser oss ibland i mitt sagoland där vi ses och umgås en stund
men jag vaknar upp i min ensamhet i vårt så kallade rum
vill bara somna om igen och vakna upp i min dröm

Kawasaki, 7 years ago

Visste ni förresten att Kawasaki är ett av Saras många smeknamn på mig?
Nej. Klart ni inte visste ;p
Lite rolig historia runt hur det uppkom faktiskt.
Fast jag undrar om andra än just Sara och jag tycker den är så där himla rolig.

Oavsett vilket så var det under första månaden på gymnasiet.
Vi hade varit i Vedema på någon sån där klassdag eller nåt,
dit föräldrarna kom senare på kvällen
(den 9/9, buss 9, kl. 9.00)
Sara skulle ropa på mig för att jag och Frida gick för fort eller nåt
(hur kommer jag ens ihåg detta?) men kom inte på mitt namn just då
(vilket inte är helt ovanligt. hon brukar dra halva bekantskapskretsen
innan hon kommer fram till rätt namn)
så bara för att ropa något, ropar hon: "Kawasaki"
och jag vänder mig om och säger: "Ja, vad är det?"
Hur jag visste att det var mig hon ropade på
och att jag faktiskt vände mig om och svarade är för oss fortfarande en gåta.

Kvinnlig intuition kanske?

Kawasaki Players Low, Black

Mhm.

Crayons laying on the floor

Nej, det blir stan imorgon istället.
Nu ska jag se om jag kan få ihop en någorlunda vettig header.

Insomnia

Det känns lite som att jag bara sover hela tiden. Inte helt okej kanske.
Men det beror nog på att jag inte sovit som jag ska den senaste veckan.
Smällar man får ta.

Idag har jag inte gjort så mycket egentligen.
Jag kollade upp Kungabröllopet på nätet för att kolla upp all the fuzz.
Jag såg inte det eftersom jag var i Värnamo, lite efter jag vet.
Ja, det var väl fint och så, men det är ju vanliga bröllop också,
så inte för den sakens skull...

Kimmy sa igår att han ville ut en runda i stan när han kommit hem.
Får se om vi hinner. Varför han nu tyckte att jag skulle med,
har jag ingen aning om. Det var väl ett tag sen antar jag.

Vi bestämde oss om midsommar igårkväll också.
Det blir Viby hos Kimmys morbror m familj.
Blir dock en lugn (som alltid) midsommar för mig för jag ska upp
och jobba på lördag och är dessutom den som kör hem.

I like

And the world around us
won't stop turning tonight
I like I like
I'm losing control right now
and i feel its right
I like I like
we're caught in this moment
I won't let you go
and the world around us
won't stop turning tonight
I like I like I like I like

Hugo, Värnamo och Luhrsjön

Okej. Nu var det ju ett tag sen. Det har varit rätt mycket de senaste dagarna. Jag har inte varit hemma så mycket och när jag väl har varit det har jag mest sovit. Jag är otroligt trött för tillfället. Fast det är ganska förtåeligt då jag inte fått så mycket sömn egentligen. Oavett vilket.

I torsdags jobbade jag mitt första dygnspass. Var helt slut när jag kom hem på fredagsförmiddagen, pga sömnbrist. Jag invigde Subway som nu kommit till stan (ftw! jag menar. Eslöv har det, Eslöv. Då borde Hässleholm också ha det tycker jag) och sen sov igen jag några timmar (fast jag vet att det inte riktigt funkar så). När Kimmy kom hem körde vi ner till Lund för att hälsa på Sara, Thin och Hugo (och Isha, hon blev överlycklig). Thin hade en 'modell' där som varit där sen kl. 16. Hon gick äntligen vid kl. 21. (man kan ju säga att hon till fullo utnyttjade att Thin bara gör TPT-sessioner för tillfället. sjukt jobbigt skratt/fnitter hade hon också). I alla fall. Hugo var så söt :) fast det tog en stund innan jag vågade hålla honom. Han sov då, så han var rätt lugn. Stod och kollade på hans olika miner när han fick för sig att röra sig, haha. Så söt. Kunde inte riktigt sluta titta på honom så man kan väl säga att jag blev lite förälskad :) Kom inte iväg därifrån förrän efter tolv nångång. En liten bit utanför Höör var det totalstopp. Hela styrkan av branabilar, polis och ambulanser verkade vara där. De sprang runt i skogen och letade efter något. Först trodde jag det hade brunnit för det första jag såg var rökdykare och ambulans. Sen trodde jag det hade skett ett mord eller nåt, men när jag såg två amulansförare som såg lite för glada ut uteslöt jag det (helt sjukt vad fantasin kan skena iväg). Det visade sig sen att det hade varit någon form av rån eller smitning (har fortfarande inte riktigt blivit klar över vad då jag inte hittat det nånstans) och att poisen hade slängt ut spikmattor och grejer. Jaja, tror vi stod där i en 20-30 minuter innan vi vände och körde ett annat håll hem. Klockan två var vi hemma igen.

På lördagen var det upp kl. 6 för att köra till Värnamo med syrran och hjälpa dem flyttstäda i lägenheten där uppe. Jag hade någon form otursdag för när vi varit på Donken och köpt frukost hinner vi knappt sätta oss i bilen förrän min varma o'boy hälls ut i bilen (dock i någon form av hålighet, så det blev samlat på samma ställe och behövdes bara sugas upp) och jag får en hel del över mig själv. Tummen upp. Ungeför samma sak händer på vägen hem då vi varit på Max, fast med en lyxshake (fast det skyller vi på attt de hade fel "glas" till (det ska vara plast men jag fick i papp) så locket satt inte som det skulle.) fast inte lika mycket som tur var. Men hur stora är oddsen? Egentligen. Helt sjukt. Men vi kunde inte annat än att skratta åt det. Syrran skrattade nog mest åt min svordomsvisa, haha. Alltså, jag är inte så här klumpig egentligen. Helt galet. I alla fall. Syrran och jag delade upp arbetet mellan oss, hon tog toan, jag köket. Och Jesper, hans pappa och syster pckade in i lastbilen. Ugnen tog en halv evighet, men gid vad snygg den var sen. Grillgallrena var som nya sen. Vi blev väl klara vid 4 nånting, efter att Jesper "råkat" hälla ut hela svappespannen. Vatten. Över. Hela. Golvet. Yeay. Tummen upp. Och sen en runda inom syrrans gamla arbetsplats, dvs Max. Så nu, Värnamo no more. Nästa blir Bromölla istället. I alla fall närmre än Värnamo. Det är i Skåne åtminstonde. Väl hemma, en 12 timmar senare var jag så trött att jag stupade i säng och sov tills Kimmy kom hem vid 23 nångång.

Söndag blev en riktig slappedag. Tror jag sov till 12.30-13 nånting och sen var det bara film och TV som gällde.

Igår till idag har det varit att jobba ett dygnspass. Var och storhandlade, vilket jag aldrig gör annars. (Kimmy brukar fixa det, men det får nog bli ändring på det för det här är inte bra). Och sen tyckte vi att vädret var så fint så vi körde till Luhrsjön, men när vi kom fram blev vädret betydligt sämre, regn och sen värsta hagelskuren. Jag hade faktiskt tänkt bada, men när regnet låg i luften såg inte vattnet särskilt inbjudande ut. Helt svart. Fast det var ganska trevligt ändå. Har nog inte varit där sen jag gick i 9:an. Har sovit igen några timmar idag också för jag var så trött när jag kom hem.

Ja. Det är väl vad som hänt. Jag ber om ursäkt för det långa inlägget, men det blir lätt så.

tjugoförsta juni tvåtusentio

Ja. You know the drill.


Orkar inte...

Okej, jag har varit kass på att uppdatera, men det har varit så mycket just nu och jag har varit ganska trött. Så ja, när jag har tid och ork...

music is my religion, songs are my prayers

I Like
Keri Hilson

Jag hörde den för första gången i helgen. Hittade den bland en massa ny musik från UK top 40. Jag bara älskar den (fast jag brukar gilla Keri Hilson)




Your Love Is My Drug
Ke$ha

Denna hörde jag nog för första gången hos Frida för en typ 3 månader sen eller nåt. Då sa hon att hon trodde den skulle bli Ke$has nya hit. Och ja. Det blev den.




Airplanes (part 2)

B.o.B feat. Hayley Williams & Eminem

Också en sån där låt som jag hörde för någon månad sen och blev helt kär i. Oavsett om Eminem är med på den eller inte (fast är han inte med heter den part 1). (ber om ursäkt för den lite sämre kvaliteten, men det är det bästa som går att hitta för tillfället)




So Happy I Could Die
Lady Gaga

Jag vet inte, men jag blir lite glad av denna :)


Change is good

Förresten så är jag lite sugen på att byta ut min header.
Jag tycker nästan den jag har börjar bli lite för puttinuttig.


Jaja. Vi får väl se hur det blir med det.

Igår, idag, imorgon och resten av veckan

ca 13 timmar, ett samtal med Sara, middag och diverse andra distraktioner senare var jag äntligen klar med utrensningen av garderoben. Nästan rekord på det. Sorgligt, men sant. Började tydligen vid kl. 9. Sen var jag klar med allt nästan så precis kl. 22. Sjukt seg är jag. Men som sagt, hatar städning och blir därför ännu lättare distraherad. Nu är det lite snyggare i alla fall. Jaja, nog om det.

Idag är vädret helt underbart, inte sådär PMSigt som igår (sol, regn, grått, sol, åska, hagel, sol, åska, osv). Annars tvättar jag idag. Trist, men måste göras.

Imorgon går jag på mitt första dygnspass. Känns lite annorlunda faktiskt. Men det ska nog gå bra. Det jag oroar mig mest över är att behöva sova borta. Jag lär vara vaken lääänge.

Och på fredag åker vi ner till Lund några timmar för att träffa Hugo (yeaay) :D (Håll tummarna (ni som vet, ni vet)) Ska bli roligt att få se honom irl, istället för på bild. Blir ju en helt annan grej.

Sen blir det en runda upp till Värnamo med syrran på lördag. Ska hjälpa henne att flyttstäda (jag vet, det talar emot sig självt lite, men vad gör man inte för sin syster?) Får se om vi tar en sväng inom hennes gamla jobb också (Max).


Och javisst ja. Jag bokade biobiljetter till Eclipse härom dagen. Fick bli på lördagen (den 2:e) då jag jobbar sent onsdag, dygnspass torsdag-fredag och ska på inflyttningsfest på fredagskvällen. Jaja, bättre då inte inte alls :)


Nej folkens, mer spännande än så blir det nog inte.

Utrensning

Håller på att rensar ut lite i garderoberna. Flyttat allt mitt till en och allt Kimmys till en. Helt sjukt vad skit jag har samlat på mig under årens lopp. Och ingen vidare ordning har jag på det heller. Jag tror jag började vid 10-tiden. Jag är fortfarande inte färdig. Jag tror jag har mer än hälften kvar, men jag blir lätt distraherad, lite som den där facebook-gruppen: "I can't clean mmy room because I get distracted by all the cool stuff I find" Ungefär så är det. Jag har hittat hur mycket som helst. Hittade en hög med block från början av gymnasiet där jag suttit och haft hela konversationer med Frida och Sara. Vad jag skrattade, haha. Sen är jag lite seg också eftersom jag hatar att städa. Därför brukade mitt rum hemma vara ganska stökigt. Att städa det var ett helhelgsjobb (ja, helhelg). Jag kommer ihåg någon gång i början av mig och Kimmy (eller det var kanske tom innan) och Kimmy ville att vi skulle ses, men jag sa att jag inte kunde för jag skulle städa rummet. Han menade på att det inte borde ta någon längre tid. Och jag frågade om han hade sett mitt rum (nej, det hade han ju inte.) En bra dag var det ett heldagsjobb. Jaja, typiskt tonåringar kanske?

Nej. Städa var det.

Dagens onödiga fundering

Ni vet de dära blå, mindre snygga och mindre klädsamma skoskydden som man blir tvingad till att ta på sig överallt inom omsorgen (vårdcentralen, förskolor, skolor (T4-skolan och Norräng bara kryllar av dem, fast mer på T4 än på Norräng)) och säkerligen på en massa andra ställen också. Ja, på badet och på vissa husvisningar.


Jag tänkte mycket på detta när jag jobbade/hade praktik på Norräng och tvingades ha dessa på mig (alternativet var att vara utan skor och det ville man inte för då blir du blöt om strumporna).

Att de inte gjorde dom i fler färger än i just blått (än så länge har jag bara hittat dom i två olika nyanser av blå, fast det ser man nog bara om man tittar riktigt noga eller ens bryr sig, som jag). Jag tror det hade varit mycket roligare att ha dom på sig om man fick välja mellan lite olika färger, som rosa, lila, grönt och gult eller kanske svarta. Eller varför inte prickiga, rutiga eller randiga? Finns säkert dom som gillar det bättre.

Sen skulle det underlättta om de gjorde dom lite, lite starkare för de går sönder lätt. Dessutom så läcker dom. Det har jag upptäckt efter x antal musiklektioner med IVTE och snöblöta vinterkängor.


Ja. Det tål att tänkas på.

Sverige road-trip

Jag har inte uppdaterat ordentligt sen i torsdags tror jag.
Det har varit full rulle hela helgen så jag har inte riktigt haft tid.

Jobbade på boendet i torsdags och jobbade på skolans fritids i fredags.
Vi hade sju ungar, men det kändes som fjorton. Minst.
Oy, oy. Snacka om att jag ahde huvudvärk när jag kom hem igen.
(studenterna från JB genade över skolgården och när jag hörde deras visselpipor
och såg deras vita mössor villle jag bara tillbaka 4 år. Åååh, vad jag vill ta studenten igen.)

På fredagskvällen drog vi till Vankiva och hem till Johannesson.
Han hyr ett hus där, tillsammans med flickvännen. Jag tyckte det var rätt fint.
Jag gillade storarummet (man såg takbjälkar och sånt) :)

Kom hem rätt sent och kom inte i säng egentligen förrän vid halv 3.
Sen var det dags att gå upp redan klockan 6 på lördag morgon för att köra köra upp till Tranås. Min kusin tog studenten. Det var roligt att få träffa in moster och kusin igen. Tror inte jag träffat dem sen syrran och min andra kusin tog studenten för 2 år sedan. Jag fick träffa studentens bror (min yngsta kusin på mammas sida) också en snabbis. Eftersom vi åkt långt och det skulle bli en lång resa hem igen bestämde vi oss för att ligga över i Tranås.

På vägen upp stannade vi till för att äta frukost i Ljungby, fy satan vad kallt där var. Stannade inte så länge som tur var. Beundrade utsikten över Vättern. På ett ställe såg det ut precis som om vi var utomlands, med vita hus på andra sidan, insprängda i bergen och vattnet som såg lite mer turkost ut, inne vid stranden, i solljuset.  Tyckte det var lite trevligt med en familjeroad-trip :) 

När vi åkte hem på söndagen svängde vi inom Gränna för att kolla in det lite. Riktigt fin utsikt och jättefina hus. Och så stannade vi till på Axels polkagriskokeri och köpte polkagrisar *mums* Äkta Gränna-polkagrisar, inhandlade på plats i Gränna, ftw! Vi stannade också till på Herrgårdstoppens fabriksförsäljning och köpte lite gräddbullar :)


När jag sen kom hem igår var jag seg och trött pga sömnbrist (i och med att vi var uppe tidigt både lördag och söndag). Skulle egentligen med Kimmy och firat Enrica, men jag orkade helt enkelt inte. Jag somnade på eftermiddagen och sov igen ett par timmar (jag vet, man kan inte ta igen förlorad sömn, men det kändes så)

Studentnostalgi

Jag tänkte på det där med student i fredags.
Varje år vid den här tiden, sedan 4 år tillbaka (jag vet, det är inte särskilt lång tid)
så längtar jag alltid tillbaka till just för 4 år sedan.

Åhh, vad jag vill ta studenten igen.
Varje år funderar jag seriöst på att dra på mig mössan igen (jag måste dock komma på ett sätt att dölja det faktum att det står 2006 på den) och hoppa in i BF-högen när de springer ut.
Dock ville jag nog inte ta den i fredags. Fy vilket tradigt väder våra studenter hade då.
Regn och kallt var det (i alla fall på förmiddagen, sen vände det och blev kvavt, helskumt).
Jag är så glad för vårt väder vi hade för 4 år sen.
Det var visserligen lite disigt och inte jättevarmt på morgonen,
men senare blev det så bra. Sol och värme :) Kunde nog inte bli bättre.
Min syrra hade också oerhört bra väder när hon sprang ut för 2 år sen.

Men ändå kunde jag inte låta bli att titta längtansfullt efter JB-studenterna när de genade över T4s skolgård. Eller efter Norrängseleverna. JB hade dessutom en massa musik utanför när de anlände (varför hade inte vi det när vi det när vi väntade på att få bli insläppta efter en tur på stan? det hade gjort väntan så mycket roligare.)

Jag var ju som sagt på min kusins student i Tranås i lördags. Nära hem var det som tur var, fall det mot förmodan skulle börja ösa ner. De hade dock tur med vädret vid utspringet och när de åkte i stan. De har dock ett konstigt system när de springer ut. Samtliga studenter kommer ut samtidigt, sjunger studentsången (vilken tur att vi fick sjunga våra egna och inte den tradiga sången som ingen kan texten på) och sedan springer de ut i folkhavet för att möta släkt och vänner. Däremot stod det någon form av lastbil vid samtliga klass-skyltar (så alla i klassen åkte tillsammans). Inte alls van vid det där. Men trevligt var det och stilig var han :)

Tröttare än tröttast

Jag påbörjade en uppdatering om helgen tidigare idag, men jag var för trött för att fortsätta. Har inte sovit många timmar denna helgen så jag somnade för några timmar sen och vaknade nu för typ 20 minuter sen. Så helgupdaten får vänta tills imorgon.

tionde juni tvåtusentio


Det ska egentligen vara en rubrik här, men jag har rubriktorka så det fick stå så här istället vilket är mycket bättre än en ensam punkt

Ska snart iväg på jobbet, 15-21.
Hoppas det är uppehåll tills jag tagit mig dit.

Igår såg jag större delen (fast jag missade slutet) på Flickan som lekte med elden.
Körde lite bil fram och tillbaka. Det är någon form av flexifuel, fast ändå inte.
Jag brukar köra på gas, helt seg är den. Och hackig är den.
(och nej, jag kan köra, den är likadan vem som än kör, haha)
Men jag behöver lära mig den. Bromsarna tar rätt mycket bättre än Ks
så det blir tvärnit även när det inte är meningen, haha.

Annars tackade jag ja till jobb på fritids imorgon,
slutar kl. 16, för ovanlighetens skull.
Ska bli lite skönt att få ha en helt ledig helg
(då jag har jobbat de 2 eller 3 senaste helgerna
även om det är goa pengar så tar det lite på en)

På lördag åker jag med mamma och syrran uppåt landet,
Tranås och Trehörna för att vara exakt.
Min kusin Christopher tar studenten.
Eftersom det är en bit så blir det till att ligga över.


Nej, nu började det att regna. Typiskt.

Regn och rusk

Regnet bara öser ner. Jag gillar inte detta.
Jag vill ha sol. Regn är deprimerande.

åttonde juni tvåtusentio



Tydingesjön

Vi åkte som sagt ner till bilcaféet vid Tydingesjön nu ikväll. Åkte dit i pappas Ford Galaxie. I love it. Det kändes lite som in the old days. Träffade Jessicas lillasyster, helt underbar. Lite lillgammal, som Tindra förr :)

Tantbarn och Graffitti

Fick se en bild på honom i morse, mitt tantbarn (tantbarn=jag kan ju inte bli moster så jag fick bli "tant" istället, nästan familj det också ;p). I alla fall. Han var så söt :) Åååh, vad jag längtar efter att få träffa honom irl. Hoppas det blir så snart som möjligt :)

Idag har jag syrran på besök. Vi var en runda inom stan, först inom T4 för att lämna papper och sen in i stan för att se om jag kunde hitta något litet till det lilla underverket, men nej inte så där direkt. På väg hem svängde vi inom Graffitti och tog en potatis. Var ett tag sen nu :) Sen hem för att fixa med tvätten.

Nu ska jag snart ner och hämta upp den och sen ska jag och syrran vidare till Landet för att åka till Tydinge med pappa och Britt.

sjunde juni tvåtusentio


Tant Sandra

Ja. Nu har mitt tantbarn kommit. På sin BF dessutom. Punktligt ska det va!

Face down

A pebble in the water makes a ripple effect.
Every action in this world will bear a consequence.
If you wait around forever you will surely drown.

=@

Alltså ärligt, jag får sinne på den här jävla dagen.
Jävla skitdag rent ut sagt!

Internet funkar inte (satans jävla bredbandsbolaget suger fan dase!)
vilket i sin tur bidrar till att något som normalt ett brukar ta högst 10 minuter
helt plötsligt tar en halvtimme. Om du har tur.
Tvätten blev inte torr (sjukt irriterande)
Datorn blir helt knas när nätet håller på och kopplar ner och upp sig hela tiden.
Och inget vill som jag vill!

Jävla skitdag!

maaat

Okej, jag hittade lite mat ändå.
Rotade fram lite allt möjligt från frysen.
Och bestämde mig för att krydda moset med torkad dill.

Uttråkad till max

Jag är så sjukt uttråkad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Internet strular som sagt så jag kan inte kolla några serier, eller filmer heller för den delen, över nätet. Jag ville göra en ny header men jag fick inte låna kameran förrän ikväll (snåle). Och det finns ingen mat hemma så jag är hungrig som fan oxå. Och nej, jag ger mig inte ut och handlar i det här pissvädret. Jag är dyngsur innan jag ens hunnit utanför gården...

Jävla skitdag!

Dryyyge

Internet strular som fan här hemma nu igen. Sjukt irriterande. Det funkar klanderfritt i typ 1,5 minut och sen börjar det strula igen. Jävla bredbandsbolaget! Det mobila funkar inte heller som det ska. Tröttsamt.

Regn och grått

Igår var en väldigt lugn dag på jobbbet, fast det gjorde inget för då fick vi tid att göra sånt som planering och så som jag ännu inte varit med och gjort. Det är rätt bra att kunna sen när jag går på semesterperioderna.

Fick gå upp i ottan idag för att tvätta sängkläder och sånt pga en liten olycka.
Dumt bara att täckena (som är dun) inte hann bli torra, alltså blir inte alla fjädrar utslagna och det blir klumpar i täcket. Trist, men jag tog en tid imorgon också för att tvätta annat, så jag får väl köra de i tumlaren på lite svalare och tillsammans med tennisbollarna för att slå ut allt ordentligt.

Jaja, nog om hushållssysslor. Idag regnar det. Såklart.
När jag är ledig och allt. Trist. Riktigt trist.


Uttråkad.

Finjahavet

Bowlade med jobbet igår, gick väl sådär. Började med en strike, men sen gick det bara utför, tror jag fick en 80 poäng totalt, på två serier. Dåligt.

Sen drog vi en runda till Finjasjön. Vädret var ju helt underbart igår.
Ååh, vad jag ville bada. Men får väl ta det någon dag i veckan om det skulle bli fint väder.
Någon som hänger på? :)

Gjorde baconinlindad lax och potatis till middag. Lite annorlunda mot vilket recept jag brukar göra, men det blev bra ändå. Lite man tager vad man haver.

Kimmy hämtade mig, drog hem till Annette där Ante och Nina var. Haha, vilka samalsämnen.
Sugproppsdildo, kylskåp och skafferier.

Andreascitat: "Vad fan gör du i skafferiet, kärringjävel. Och ge fan i den rostade löken för den är min!"
(ja, det är mycket roligare om man var där och hörde det hela i sitt sammanhang, men palla dra hela historian)

Sen vidare hem till dom. Vi var inte hemma förrän vid kvart över två och inte i säng förrän en timme senare. och jag ska jobba 12-21 idag. Tummen upp.

Sveriges nationaldag anno 2010

Ja, Sveriges nationaldag idag, hur firar vi det?
Med att sjunga typ tre rader av nationalsången, för sen kan jag inte mer.
Skandal tycker vissa. Skit samma tycker andra.
Personligen tycker jag inte det är så viktigt.
Det finns saker i världen som är så mycket viktigare än att kunna hela nationalsången utantill. Vi hade en musiklärare i högstadiet som tvingade oss att sjunga den typ tre gånger innan vi slutade lektionen, för den skulle man kunna, så var det bara. Och hörde han att någon inte hängde med så fick vi sjunga den en gång till tills den satt den dagen. Överdrift? Kan tyckas.

Alltså, jag har tänkt lite på det här med att det anses vara rasistiskt att vara stolt över att vara svensk. Har jag fel, eller gäller det bara Sverige? Eller är det lika "rasistiskt" att vara stolt norrman, amerikan, engelskman, irakier, afrikan, japan eller grek? Annars är det lite bakvänt kan jag tycka. Fast ibland kännns det lite som att det är vår bild utåt, NSF:are (eller Folkfronten som de heter nu, eller? ärligt talat har jag noll koll för jag sympatiserar inte med dem för fem öre). Det är synd att det ska vara så, för att alla, avsett bakgrund, ska få lov att vara stolta över var de kommer ifrån, förutstt att de nu är det, då det säkert finns de som inte är stolta över detta. Utan att det ska stöta andra människor och hetsa folkgrupper. Det är lite onödigt.

Jag vet inte om jag själv är stolt över att vara svensk. Ibland är jag det kanske, andra dagar är jag det inte. Det beror lite på. Jag är inte särskilt patriotisk heller. Fast jag undrar lite om jag blivit det om jag flyttat utomlands. Det finns ju saker med Sverige som är bra och saker som är mindre bra. Vi har demokrati, vilket är bra då vi kan välja, äve om det kanske inte alltid är vad alla vill. Oavsett vilket har du fått rätten att tycka till.



Nu blev detta inlägget nog lite politiskt. Jag som avskyr politik.


Ja, en liten flagga får jag väl ha, bara för att det ska vara så.





Igår och idag

Jag hade stora problem att gå igår pga av blåsorna jag fick i torsdags,
men jag får väl kanske skylla mig själv lite antar jag. Eller inte.

Var en runda i stan, låg ute och solade en stund, stekte Sandragjorda hamburgare
och spelade kubb på jobbet. Arbetsdagen i stora drag kan man väl säga :)
Vädret var riktigt härligt :D Riktigt sommarväder. Det gillar vi! Mycket!


Idag är det jobb igen, 12-21.

Ett år sen

Idag är det exakt ett år sedan jag tog examen från FLU
och officiellt blev fritidsledare.

Ja. Jag är lite nostalgisk idag.

Tiden har gått så oerhört fort att jag stundtals inte hunnit med själv.
Under det här året har jag varit arbetslös(sökande) av och till,
jobbat som personlig assistent,
praktiserat ett par månader på Norräng och känt mig som en i gänget,
hoppat in här och där på T4 (fritidspedagog/fritidsledare,
simlärare, fastän jag bara är simlärarassistent och elevassistent)
och nu jobbar jag hela sommaren på ungdomsboende.
Som fritidsledare dessutom.

Mhm.

Förmiddagsmusik

Jag hittade denna inne hos en av mina gamla klasskompisar från FLU-tiden.
Hon var i början av året i Sydamerika med Rosa bussarna.
Denna låten var en av deras busslåtar. Jag vet inte vad det är, men jag gillar den.
Och när jag hör den kan jag riktigt se en rosa buss som skumpar fram på vägarna genom Sydamerika :)

This is my life
Kim Larsen (Gasolin)


Your love is my drug

I don't care what people say
The rush is worth the price I pay
I get so high when you're with me
But crash and crave you when you leave


Walking on sunshine

Ja, var som sagt ute och gick med Frida tidigare idag.
En långerunda (tycker jag i alla fall, då jag inte brukar vara ute och gå så mycket),
blev nästan 8 km, härligt :)
Vädret var helt okej för en sån här promenad;
varmt i luften, men med svalkande vindar. Så länge solen inte gick i moln.

Fast det var inte så bra för fötterna, ajaj, fick blåsor påväg hem från stan.
Jag upptäckte nu när jag kom hem att jag blivit lite bränd på axlarna också,
ajaj, inte särskilt snyggt heller.


Sen var jag på en vikarieträff där vi fick lite info om vad som gäller och så.

Dagens onödiga fundering

Varför blåser det alltid som mest när man korsar kyrko"gården"?
Det blåser där även när det inte blåser. Creepy.

Lovely!

btw, vädret. Helt underbart!

Snabbis

Jag har precis kommit hem efter att ha gått en lång runda med Frida,
ska snart iväg igen, men ska uppdatera mer sen.

Anything but ordinary

Sometimes I get so weird, I even freak myself out
I laugh myself to sleep, it's my lullaby
Sometimes I drive so fast, just to feel the danger
I wanna scream, it makes me feel alive

Dagens i-landsproblem

Internet strular.
Irriterande är bara förnamnet.

Änglapingla

Jag hittade dessa någonstans på nätet för typ två år sedan och bestämde där och då att jag skulle ha ett sådant smycke om jag någon gång skulle bli gravid. Jag tycker det verkar lite mysigt :) Sen om det hjälper eller om det bara är en placebo-effekt, det är en annan sak.


Bola-smycken är ett smycke som gravida kvinnor runt om i världen använder enligt tradition eller som ett vackert gravidsmycke. Att bära ett smycke kring halsen med en pingla som vilar på magen under graviditeten är från början en mexikansk sed som spridit sig över hela världen. Dess ursprungliga namn är 'Bola' men har med tidens gång blivit kallad graviditetspingla och änglapingla.

När du rör dig avger bolan ett svagt ljud för inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en liten boll dansar runt. Från cirka 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra ljud utifrån och genom att bära smycket långt ner på magen kan barnet höra och känna igen ljudet. Det svaga ljudet sägs ha en rogivande och lugnande verkan på bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet av bolan och blir lugn av det.

Eftersom smyckena är handgjorda gör det att varje bola är unik och det finns ingen som har ett exakt likadant smycke som någon annan.

 



Idag, för ett år sedan

Jag kom att tänka lite på vad jag gjorde idag,
för exakt ett år sedan pga ett twitterinlägg;
(@iRelateToThis) Thinking, "this time last year..."

Idag, för exakt ett år sedan var jag inne på min sista vecka på FLU.
(det kändes helt underbart, men samtidigt lite vemodigt
två år går mycket, mycket snabbare än man tror)
Vi var på studiebesök i Danmark, bl a en helt underbar specialskola
(det är lite sånt jag vill jobba med,
men tydligen tyckte folk i min klass att jag var för ung).
Det var rätt varmt också kommer jag ihåg, och soligt.
Och slut i huvudet var man efter en hel dag med danska, haha.


Helt galet vad tiden går fort.

Tatueringsbekymmer

Ååh, jag är sjukt sugen på att tatuera mig!
Eller ja, egentligen har jag väl varit det sen jag var sjutton,
men jag har aldrig kommit på något bra motiv.

Jag vill liksom ha något som betyder något,
inte bara något som är sött eller på impuls,
typ: "åh, en söt katt, den sätter vi på foten"
Nej, det blir inte bra.
(impuls kanske vi kan ta på nästa, om det blir någon,
vilket det brukar om jag ska tro alla andra jag känner som är tatuerade)


Jag har sedan dess funderat lite fram och tillbaka hur jag ska göra:

Om jag ska rita något eget, eller be någon annan göra det åt mig
då mina tecknarskills inte är vad de en gång varit.
Då vet jag att får något unikt, som bara jag har och
sen blir det kanske lite mer speciellt om jag själv designat den.


Sen har jag funderat på om jag bara ska leta runt lite på nätet och
sedan ta något som jag fastnar för.
Något som känns helt rätt, klick, kärlek vid första ögonkastet.
Men nej, det känns också trist, för då är det ett x antal andra människor
i världen som har en exakt likadan. Traaadigt.


Sen har jag funderat på om jag ska göra en syskontatuering med syrran
sen Eddie ville att han och Kimmy skulle göra det för några år sedan.
Och igen nu när Emma ska göra en med sin syster.
Frågan är bara vad för typ av motiv vi i så fall skulle göra:
ett identiskt motiv eller
ett motiv som blir helt när vi "sammanför" dem eller
första bokstaven i våra namn?
Fast jag vet inte, S och F blir kanske inte så fint tillsammans?


Eller ska jag ha någon textrad som betyder mycket för mig
(sometimes I get so weird, I even freak myself out, hehe ;p)

Eller jag kanske skulle göra en vänskaptatuering? Eller en hyllningstatuering?


Det är jättesvårt. Kanske mest av den anledningen att jag tänker alldeles för mycket och är rädd för att jag kommer att ångra mig om jag inte gör "rätt" motiv. Jaja, det löser väl sig förr eller senare.


Sen har vi nästa grej: Placering.
Fast det kommer kanske av sig själv när väl motivet är bestämt?

So happy I could die

Happy in the club with a bottle of red wine
Stars in our eyes 'cause we're having a good time

Be your best friend yeah I love you forever,
Up in the clouds we're both higher than ever
So happy I could die


SOMMAR!

Idag är det minsann riktigt sommarväder!
Love it! :D

Nattens mest onödiga fundering

Dygnsvändare.

Finns det ordet ens?
Vänta, jag ska kolla...

-------vänta-------vänta---------

Verkar inte så, enligt Svenska Akademins ordbok
(jag har den som app i telefonen, fan vad cool jag är ;p)

Då bestämmer jag här och nu att det visst finns
och att det betyder att man vänder på dygnet.
Enkelt och bra. Kort och koncist.
Palla säga hela "jag har vänt på dygnet"
när man kan säga "dygnsvändare"
Hur bra som helst!


Ojojoj, vart får jag allt ifrån? (-glööggen, hehe)


Är jag trött, eller? -Jaopp.

Speeding cars

It's just textbook stuff
It's in the ABC of growing up

Sommar?

Ny månad, ny årstid, nya möjligheter

Håhå, vad positiv och optimistisk jag lät där då,
det är jag inte i verkligheten. Inte idag i alla fall.


Idag är det en ny månad, sommaren är här, enligt kalendern.
Syns dock inte om du tittar ut.
Vädret är så där tråkigt, regnigt och grått.
Fast jag tror iofs inte det regnar nu
och det ser ut som om det ska spricka upp lite,
eller åtminstonde vara lite uppehåll.


Idag har dessutom Kimmy och jag varit tillsammans i 5½ år.
Helt sjukt vad tiden går snabbt.



RSS 2.0