tjugonionde april tvåtusentio


Veckan, so far

Hejhopp, nu har jag inte uppdaterat på ett tag igen (om det nu är någon som är i desperat behov av att veta vad som pågår i mitt liv ;p) oavsett vilket...

I söndags hände det inte ett smack, bara degade runt hemma.
På måndagsmorgonen blev jag inringd på jobb. T4-skolans cafeteria. på eftermiddagen hoppade jag också in som lärare eller nåt i en av samverkansklasserna. Cafeteriatjänst också på tisdagen och onsdagen, dock blev det längre på tisdagen än jag räknat med då jag senare fick veta att jag skulle vara på montessorifritids.

Sen har vi snackat om att dra på bio och se Clash of the Titans och tänkte att vi kunde göra det på lördag, men se där, den gick bara i 3:ans salong och jag tycker ärligt att den suger (för liten och inte lika bra ljud). Så vi kollade upp om den gick i en av de större i veckan. Det gjorde den. Så i tisdagskväll var vi och såg Clash of the Titans på bio. Rätt bra tyckte jag. Sen är ju huvudrollsinnehavaren rätt grann att titta på också ;)

I onsdags (eftersom jag inte kunde göra det i tisdags pga jobb) så var jag inom stan för att se om de hade kvar klännings/linnesaken i min storlek på Vero Moda, som jag ville ha. Hade dom det? Icke. Men jag fixade lite nya hårprodukter, halsband och strumpor istället.

Idag var jag nere i Lund och hade kvalitetstid med mina Lundavänner (Sara och Thin :)). Kollade in deras "nya" lägenhet (med nya menar jag att det snart är ett halvår sedan de flyttade in). Jag hämtade min raktång (och ja, jag vet att det heter platt-tång) *yeay* Sen stack vi en runda till Nova, fixade ett par nya hörlurar med mick till min lur (då de man får med HTC är helt värdelösa (då mina öron är pyttesmå och inte kan hålla de jättestora hörlurarna på plats) så fick göra något åt det) och så sprang jag in och kollade om de hade min storlek på VM där istället. Hade dom det? Ja! Hurra! :D Sen Max på det och sen hem igen. btw så var det en gammal satkärring på bussen som var otrevlig mot mig. Jag respekterar inte människor som är så otrevliga mot mig, oavsett ålder, men jag fick ingen chans o vara otrevlig tillbaka, annars kan ni ge er på att jag hade varit det (fast det är väl ingen större chock för dom som faktiskt känner mig). Thin satte igång en massa musik och hittade på egna danser till dom, haha (lätt bästa: gys-dansen och tvätta, tvätta fönster, blöta, blöta). De ringde också om jobb, så nästa helg och på kristi flygare så jobbar jag några timmar :)

Imorgon blir det klippning (ohyes! hata min lugg för tillfället) och sedan möte med chefen för att skriva på papper och lite sånt. Kimmy fyller också år så det blir någon form av grillning hos svärmor på kvällen. På lördag ska jag och Kimmy fira varandra (eftersom jag fyller på söndag) med bio (Iron Man ll) och middag på Cats. Massa mysigt!


Whoaw liksom!

Jag kom precis på att Kimmy fyller år imorgon.
Det innebär att jag fyller på söndag.

Jag vill inte...

Eye candy

Han den där Sam Worthington är rätt fin att titta på faktiskt...

rubrik?

Har som sagt jobbat idag. Blev en tur till bowlinghallen. Jag sög rätt duktigt, as usuall. Fast jag fick faktiskt in en strike per serie. Skillat ;p Sen hem igen och fixa med maten. (jag fick förresten veta att passet igår och idag visst inte bar bredvidgång, utan "riktigt" jobb :) Efter jobbet bar det väg till kalas. Mycket trevligt. Btw så har jag kommit fram till att jag gillar att köra bil. Så länge jag vet vart jag ska. Och är själv. För då kan jag lyssna på vilken musik jag vill, sjunga med jättehögt och har ingen som klagar på min körning ;p (Kimmy brukar göra det nämligen)

2 veckor

har jag haft huvudvärk, varje dag, av och till. Jag gillar det inte, för så här har det aldrig varit innan. Jag drömde i natt att jag hade en hjärntumör. Nojjig, eller vad? Det är lite oliKa sorter också och alltid värst på kvällarna och morgnarna. Ibland känns det som migrän, ibland som spänningshuvudvärk, ibland som illamåendeshuvudvärk och ibland som om jag har ett diadem på mig(?!) som det gör just nu. Sjukt störigt. Jaja, det är bara att ta värktabletter (vilket jag inte gjort innan) och hoppas på attt det försvinner.

Igår jobbade jag som sagt, var och handlade, och körde sen in till Tyringe för att kolla in den årliga isshowen. Jag tyckte den var bra. De var riktigt duktiga.
Det ser så roligt ut, synd bara att man varken har taktkänsla eller balanssinne för något sånt här.

Idag är det jobb om någon timme och senare ikväll blir det någon form av kalas.

Här ska vara någon form av rubrik

(Jag börjar få svårt för det här med rubriker...)


Idag är det fredag. Det regnar. Det är sol. Omvartannat. Jag vill ha sol. Bara sol.
Och jag ska börja jobba om ett par timmar. Blir ett längre bredvidgångspass idag.
Slutar sent ikväll så vet inte om man hinner hitta på något efter jobbet.

Imorgon är det ännu ett bredvidgångspass. Samt någon form av kalas på kvällen,
men jag vet inte hur det blir med det ännu.

Annars, ja...

Hemmafixarskills

Somnade med huvudvärk. Vaknade med huvudvärk. Huvudvärk av och till hela dagen. Hände annars inte så mycket idag. Jag satt och snackade med Sara i typ 4,5 timme.
Om i princip ingenting. As usuall ;)

Vaktmästaren var uppe och lämnade en ny duschdraperistång.
Han satte inte upp den själv utan menade att Kimmy själv kunde sätta upp den.
Men palla vänta på honom tänkte jag. Vem vet när han kommer hem.
Det ska väl inte vara så svårt att montera en sån sak. Så jag fixade det själv. Skillat ;p
Vem behöver män när man klarar biffen alldeles själv, på egen hand?
Skönt, för nu kan jag duscha normalt igen. Jag hatar o inte ha något draperi.

Kimmy kom hem kvart i 11 ikväll. Han har varit i söder och monterat.
Han hade inte satt upp det ändå, om jag inte gjort det själv.

I morgon blir det jobb (bredvidgång),
ett lite längre pass; eftermiddag och sen kväll.
Det här blir bra.

Migränattack?

Nu är jag ganska säker på att jag har fått migrän. Och allt på grund av det här jävla väderomslaget. Jag har aldrig migrän annars. Det är min syster som har ärvt det från mamma. Jag har haft turen att slippa skiten. Men nu har jag haft det av och till sen förra lördagen. Inte alls roligt. Som tur var började jag inte känna av det ikväll förrän precis innan jag skulle hem. Hade nog blivit jobbigt annars, då detta är det värsta anfallet jag haft hitintills. Jaja. Nog tjatat.

Hemma igen

Nervositeten la sig rätt snabbt. Direkt när jag stigit innanför dörren faktiskt. Det känns bra, det här.

Det börjar närma sig

Shit, kollade precis klockan.
Nu är det snart dags.


Börjar bli lite nervös...

Bäääbis

Har träffat Frida en stund idag. Det var hur länge sen som helst nu, nästan abstinens, haha.
Vi gick en runda på stan. Kunde inte riktigt hålla mig ifrån o köpa något litet,
så det blev lite underkläder (vilket alltid behövs) och ett riktigt snyggt halsband. I lööve it!
(nu när jag tänker efter vill jag nästan köpa ett till, fast annan färg...)
Hittade en skitsnygg klänningsthingy (med fickor) inne på Vero Moda också. Löve it!
Men får vänta tills nästa vecka, hoppas den är kvar då...

Sen hem en sväng till Frida, lite snabb fika/lunch med te och sen ut i stan igen.
Jag fick träffa Fridas systerdotter irl :D 

Bääääbis. I think I'm in love! :D Lätt sötaste bäbisen i stan.

Bredvidgång

Oh, oh, en sak till!
Imorgon eftermiddag/kväll ska jag gå bredvid på ett nytt jobb :) (eller nåt ;)

Inget duschdraperi

btw, vårt duschdraperi trillade ner innan ikväll. Härligt.
Visst, jag hade kunnat sätta upp det igen (jag är faktiskt inte handlingsförlamad)
men det är inte så lätt när stången är i två delar som inte går att sätta ihop (inte ens med silvertejp, vilket betyder att draperistången har sett sina sista dagar).

Det ska bli roligt att se hur morgondagens duschsession blir.
Det brukar nämligen vara vatten precis överallt i badrummet efter att jag duschat (vi snackar översvämning (sen att det är ett ganska stort glapp mellan badkaret och bortre väggen samt att avloppet inte hinner ta emot allt vatten, även när det är nyrensat, det är en annan sak)). Och det MED draperi.


Dessutom har jag fått en förkylningsblåsa under tungan. Trevligt värre.
Vad det nu har med saken att göra... ;p

WTF?!

Snöblandat regn? Detta är helt klart INTE okej! Och som om det inte vore nog så verkar skiten lägga sig också. Dammit! Det ska vara vår nu. Ingen snö (fastän jag mycket väl är medveten om att detta är typiskt aprilväder :P). Nej, snö hade vi gott om den här vintern. Jag är mycket trött och mycket mätt på snö just nu (iallafall fram till november-december). Alltså. Mindre snö. Mindre kyla och blåst. Mer vår. Mer sol och värme.

Helgen och så där

Okej, massa har kommit i vägen och igår var det TV:n. Älskar Maria M :)

I fredags jobbade jag som sagt. Huvudvärken var i princip borta, fanns bara någonstans där i bakhuvudet (vad jag traggar på om det, haha ;p). Oavsett vilket, det gick snabbt, som alltid. Det är alltid trevligt att jobba ute i Mala :)
Vi åt kladdkaka, fruktsallad och glass till mellanmål :D Älska fredagar!
Vädret var också helt okej, solen var framme emellanåt iaf. Synd bara att det blåste så mycket.

Det är det som är lite synd med detta landet; Är det fint väder, då blåser det.
Är det dåligt väder, då blåser det. Är det inget väder alls, ja då blåser det jävlaride då också!
Syrran kom och hämtade mig efter jobbet och så stack vi in till stan för lite ärenden och qualitytime.

I lördags ville jag hitta på något, så Kimmy föreslog först Jula, men han skulle bara in och titta då han ändrade sig till IKEA istället :) Så det blev Älmhult istället för Helsingborg. Vi hittade dock ingenting där. Men självklart var vi borta och tittade till vårt favoritkök :D eller våra favoritkök, för vi har två stycken nu. Jag skulle vilja ha en kombination av de båda, i mån av plats, i ett framtida hem. Där är det tur att vi tycker samma :) Blev lunch där också. Köttbullar ftw!

Senare under dan messade Sara och frågade om jag vill komma för Dennie hade varit borta hela dagen och skulle vara borta hela kvällen. Självklart! :) Så det blev nachos/tacos med tillbehör och dricka till det :) Massa trevligt. Dennie kom dock hem tidigare än väntat och då tyckte han ju att Kimmy skulle komma också. Ja, det var en trevlig kväll :)

I söndags fyllde syrran 21 (my gosh, tiden går på tok för snabbt) så då är hon ett år yngre än mig i exakt 2 veckor ;p (När hon var liten trodde hon att hon skulle hinna ikapp mig och bli äldre än mig bara för att hon ett år yngre ett litet tag. Dock verkade hon inte fatta att jg också blev ett år äldre så hon hann ju aldrig ikapp ;p).  Det blev pizza och fika hemma hos pappa :) Och jag och syrran gav pappa hans födelsedagspresent (för han fyller på torsdag och Frida kommer inte hem till Skåne igen förrän om 2 veckor).

Igår blev jag inringd på jobb, T4-sär. Där har jag aldrig varit innan så det var spännande :)

Svenska Hollywoodfruar

Maria Montazami. Älskar henne! Hon är så söt :)

den som väntar...

Har halkat efter ännu en gång med uppdateringen, men det har kommit annat i vägen. Ska uppdatera via datorn sen, för det blir inte som jag vill ha det om jag skriver via mobilen (vilket jag gör nu). Men den som väntar på nåt gott... eller?

Migrän light

Jag tror det var lite migrän light jag hade igår. Usch, men jag fixade det ändå, även om jag kanske var lite off någon gång. Jag känner inte av något just nu, så låt oss hoppas jag slipper skiten nu. Idag blir det jobb i cirkus 4,5 timme, så oavsett vilket så ska jag fixa det :) Fredag idag (veckorna går så snabbt) och jag vet inte vad som händer för vad jag vet har vi inget inplanerat. Jaja, det blir säkert bra.

Jobb och vårkänsla

Nu håller de på och städar upp löven och så här utanför.
Låter som fan, men va f... det är lite vårkänsla över det :)

Idag blir det jobb, i nästan fyra timmar. Ska jag nog klara trots huvudvärk.
Jag börjar tro att det är åskhuvudvärk och om prognosen stämmer ska det åska på måndag, tror jag det var... Jaja, det blir säkert bra.

Idag kommer syrran hem. Hon fyller år på söndag (usch, det innebär att det är två veckor kvar till min födelsedag. tiden. går. för. snabbt. Jag vet inte ens vad jag önskar mig. Jaja, det blir nog bra).


btw. Grattis till mosterskapet (kan man säga så?) :D

waiting on the world to change

Nu har jag halkat efter på uppdateringen igen. Dåligt.

Var som sagt på middag för att fira Eddie i måndags. Bjöds på fläskfilé med potatismos, lök, champinjoner och bearnaise i gratängform. Riktigt gott. Tror inte jag har ätit det så förr faktiskt. Blir till att göra hemma också sen :)

Senare på måndagskvällen mådde jag inget vidare så det blev att stanna hemma på tisdagen. Hände inget vettigt för jag orkade inte göra så mycket. Fick dock två jobberbjudanden (typiskt att man får när man inte kan).
Fick ett annat trevligt samtal också :)

Mådde fortfarande inget vidare idag, så det blev hemma idag med.
Vilade upp mig, så nu blir det nya tag med jobb imorgon,
oavsett om jag har huvudvärk eller inte.
Fick ytterligare ett intressant samtal idag :)
(fast det var i och för sig samma typ av samtal som igår ;p)

Smaldagar ftw!

Jag har tamigfan en smaldag idag!
Älska! :D

Småstjärnorna

Ååh, jag kollar en massa gamla Småstjärnorna-klipp. Sicken nostalgi.
Och som jag ville vara med, fast jag hatade att uppträda framför publik på den tiden.
Jag förundrades alltid över hur snabbt de hann byta om när de gått in i rökrummet, haha
Och på den tiden när de fick leta upp sina kläder själva, hur hittade de dom så snabbt och hur visste de exakt vad de letade efter (ja, sånt tänker man på när man är typ 8 år. klart jag vet hur det går till idag, haha)


tolfte april tvåtusentio


Frustation

Jag har känt mig lite ur fas den sista tiden (har varit lite upp och ner i typ 2-3 veckor nu), säkert på väg att bli sjuk, förkyld eller nåt, för jag har ont i kroppen och är lite illamående ibland, typ som magkatarr (så som jag känner det, för alla känner ju olika)...
Jävla typiskt när man har hela veckan uppbokad på jobb också. Oavsett vilket.
Jag jobbar imorgon och sen får jag se hur jag mår resten av veckan.
På onsdag har jag dessutom en simlektion på morgonen. Jag brukar alltid må dåligt efter det. Efter att ha varit i Bjärnum och kunnat jämföra det med stan; Fy fan för stan säger jag bara! Örk! Aja, vidare till annat.

Hände inte mycket igår, var allmänt slö. Kimmy hittade någon GB-bröllopsstrut, för GB-gubben har tydligen gift sig(!) Oavsett vilket så var den väldigt god :) Låg i sängen och kollade I love you, man igen, för det fanns ändå inget vettigt på TV.

Idag: lika slö som igår, men jag får rycka upp mig lite för ikväll blir det födelsdagsfamiljemiddag för Eddie fyller 20 (Grattis! :D) idag.

Kinamockaskogen

Åh, jag har fått en gammal ramsa från barndomen på hjärnan.
Ni vet den dära "I Kinamockaskogen..."

Gaah, sjukt störigt!

I Kinamockaskogen där bodde en familj,
och mamma laga maten och pappa rensa sill
och lillan satt på pottan och gjorde marmelad.
Då kom en liten råtta och fråga vad det va:
- Håll käften lilla råtta, det angår inte dig!
För det jag har i pottan det ska jag ge min tjej!
Och tjejen satt på taket och tjejen ramla ner
och tjejen ska begravas på söndag klockan tre.
De hade ingen flagga men det gick bra ändå,
de tog en gammal kärring och piska gul och blå.


(den finns i många olika varianter, men denna är den som jag brukade dra
alltid undrat lite varför "lillan" hade en tjej (inget fel med det :))
men det ska tydligen vara "lillen")

'cuz I can

I don't play your rules
I make my own

and it goes on and on and on

Jag har blivit lite kass med uppdateringarna nu på sista tiden, men ibland blir det bara så.

I fredags träffade jag Sara'n på lunch. Blev buffé på Wok house. Gott :D
På väg hem därifrån såg jag precis pappa parkera bilen så jag följde med honom till Landet efter en tur på systemet. Fick se 'Attarps nya trampebil', dvs pappas "nya" dragracingbil. En folkabubbla 50-nånting. Hot Rod-orange, men den ska ju inte ha den färgen eller ens se riktigt ut som den gör nu. Jaja, det blir nog bra.
På fredagskvällen kom Sara och Dennie. Alltid lika trevligt :D

Igårkväll firade vi Eddie som fyller 20 på måndag
(helt galet, han var 14 bast när Kimmy och jag träffades). Tiden går fort.
Oavsett vilket så var det mycket trevligt :) god smörgåstårta och allt.
Hade velat äta mer, men kunde inte...

Idag har Kimmy och jag deklarerat. Skönt, så har vi det ur världen.

Läsa vidare?

Jag tror jag har blivit lite inspirerad av Frida. Jag har precis, eller ja, precis och precis. Det är snart ett år sedan (shit, tiden går fort), men iaf, jag har precis tagit examen efter en 2-årig heltidsutbildning, så jag känner inte riktigt för att sätta mig i skolbänken igen. Men... jag har kollat runt lite och faktiskt hittat lite kurser som verkar intressanta och som dessutom kan vara ett bra komplement till det jag redan har. Dessutom är det internetbaserade- eller distanskurser vilket passar mig perfekt då jag vill kunna jobba samtidigt och slippa ta fler lån. Ja, vi får se vad som händer. Jag har tills på torsdag att bestämma mig...

Premiär

Skriver mitt första inlägg via telefonen :p

Annandag Påsk anno 2010

Nu har jag inte suttit framför datorn på två dagar.
På påskafton körde Kimmy och jag en runda till Elgiganten
för att kolla in telefonen som jag ville ha,
mest för att jag vill se hur den ser ut irl och känns i handen och så där.
Vill inte handla på Elgganten i stan, jag gillar inte riktigt dom.

Iallafall, sedan vidare ner till Telenor (hade förmodligen blivit PMR eftersom jag varit där de senaste tre gångerna jag köpt nytt, men de är inte öppna förrän imorgon) för att kolla om de hade fått in den. De hade dom, fast de trodde innte det först :) Snacka om tur! Så jag förnyade mitt abonnemang och tog den telefonen; HTC Legend.
Det känns lite ovant fortfarande eftersom det inte är likt något som jag har haft tidigare och sen får jag sitta och föra över en massa från min gamla, så det tar lite tid... Aja...
Senare på dagen stack vi till svärföräldrarna för påskmiddag.
Mycket gott och mycket trevligt :)

Igår och idag har det inte hänt ett smack.

Långfredag anno 2010

Långfredagen idag och jag har egentligen inte gjort något vettigare
än att uppdatera mina jobbsökningshandlingar för det behövdes då jag senast gjorde det
var för två månader sen och det har hänt en del sen dess.

Synd bara att alla affärer och allt är stängt för då kan man i princip inte göra något,
eller i alla fall inte det jag vill göra.
Idag har det i alla fall varit soligt :) Älska.

Kimmy håller på med maten; kött med hemmagjorda potatishalvor, sallad, stekt svamp och het bearnaisesås (dvs det tillsätts hackad chili) Goott! :D

Vad som händer senare ikväll har jag ingen aning om
Imorgon är det iaf påskmiddag hos svärmor :)

Aprilskämt

btw så lyckades jag halvt lura Kimmy,
efter två försök.
Jag hade rekvisita så det hela blev lite lättare ;p

Att göra eller inte göra

Jag undrar det, om jag ska starta upp fastan i nästa vecka,
fast i och för sig, det tar 7 hela dagar då de två dagarna efter själva fastan
går ut på att bryta fastan på ett bra sätt och Eddie firas på lördagen.
Inte så bra kanske. Jaja, det återstår att se...

Det är ganska bra att co-fasta med någon också,
även om man klarar sig utmärkt på egen hand.
Jaja. Det blir säkert bra.

första april tvåtusentio


Always love

To make a mountain of your life is just a choice
But I never learned enough to listen to the voice that told me

Always love
Hate will get you every time
Always love
Don't wait 'til the finish line

Slow demands come round
Squeeze the air and keep the rest out
It helps to write it down even when you then cross it out

But always love
Hate will get you every time
Always love even when you want to fight

Self-directed lives
I want to know what it'd be like to aim so high above
Any card that you get dealt you


Skärtorsdag anno 2010


Åh, javisst ja. Det är ju skärtorsdag idag också.
Alla häxor flyger till Blåkulla och hela baletten.
Undrar om det kommer några små påskkärringar och plingar på dörren idag.
Tror ärligt inte det, för de har aldrig gjort det innan.
Går ungarna påskkärring lika mycket nu som de gjorde när jag var liten?
Jag tycker inte jag har sett någon allls på flera år.
Jaja, dagens i-landsproblem.



Jag skulle vilja ut och se om telefonen jag är sugen på ligger ute på marknaden ännu, alltså så att jag kan se den fysiskt. Inte beställningsvara. Tänk om jag beställer den och sen känns den inte alls bra. Det skulle vara lite katastrof faktiskt. Ännu ett i-landsproblem, haha.

Dock tradigt att gå runt själv, speciellt om jag behöver gå ända till Elgiganten eller något annat åt det hållet, eller andra hållet..
Aja, det löser sig väl det också.

Årets aprilskämt?

btw, på tal om aprilskämt.
Detta tror (läs: är 100% säker på) jag är Norra Skånes aprilskämt för i år.
Låter ju lite löjligt om man frågar mig. Nä, bättre kan dom!


"April, april din dumma sill..."

Ny månad, nya möjligheter.
En månad närmare sommaren och nu är det också en riktig vårmånad,
då allt kan börja slå ut på riktigt, älska :D

Det är också 1 april, April Fools' Day. Lurardagen.
Förra året lurade jag Kimmy bigtime.
Ska se om jag lyckas i år också :)


Aprilskämt är en typ av practical joke som tillämpas över stora delar av världen den 1 april. I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april.

I Storbritannien, USA och Australien kallas dagen för All Fools' Day eller April Fool's Day. I Storbritannien får man bara luras fram till klockan 12.00. I Frankrike kallas den som blir utsatt för aprilskämt för un poisson d'avril (aprilfisk) och i Skottland för en gowk (gök/dummerjöns). I Indien lurar man också folk under Holi-festen den 31 mars.


Aprilramsor

  • Svenska - "April april din dumma sill, jag kan lura dig vart jag vill"
  • Franska - "Aprilfisk" (poisson d'avril)
  • Finska - "April april, ät sill och drick lervatten till" (aprillia, aprillia, syö silliä, juo kuravettä päälle)
Källa: wikipedia

Jag toapapprade Kimmys lada på FV, hehe ;P



RSS 2.0