Sommarljud

Åh, svalor.
Mitt absoluta sommarljud.
Det och gräsklippare.
Av någon anledning.

Barbapapa och Maria Magdalena

I måndags kom Sara och Hugo upp en sväng. Träffade Anja som ville se Hugo.
Gick runt i stan lite, hittade någon tröja på H&M och sen kunde jag inte hålla mig ifrån bodysarna så Hugo fick två stycken med Barbapapa med sig hem :) Käkade från Pastavagnen, precis som in the days, bortsett från att vi inte satt uppe på stationen och spanade folk. Tog en chai från Chicco och satt och spanade folk till den istället.

Tisdag tog jag och mamma bussen till Åhus för att gå på Maria Magdalenamarknaden.
Fyndade en del, 14 par strumpor för 100:-. Som hittat.
Två par solglasögon för 80:-. Fastän jag inte passar i det alls.
Små trägafflar och någon form av flaskkork samt naturgodis (nötter)
Käkade sill med mos från Tydingesjön. Första gången för mig.
Det var gott, men jag som är lite allergisk mot fiskben kände bara dom hela tiden.

Igår stack jag en runda till Sara och Dennie. Kollade Lejonkungen (älska!) och snackade :)
Käkade något som kommer från Makedonien, ser ut som mördegssnurror med fetaost och purjo i. Kommer inte ihåg vad det hette, men det var något med kol... Gott var det i alla fall :)

Idag är det jobb. Dagspass.

Utgång var nånstans?

Ja, jag vet inte om det finns någon annanstans,
men jag har i alla fall bara upptäckt detta på ett ställe.
På stadsbussarna i Lund.
Varför det står så kan man ju bara spekulera i.
Och skämta rätt mycket om.

Jag tror jag upptäckte det första gången för två år sedan
och jag tror jag dog lite.





"Utgång vid mittdören"

Dyslektiker? Glömt att korrläsa innan?
Måndagsex? Bakfull?
Allmänt förvirrad?

Vet inte, men lite roligt är det.

Syskontatuering

btw, syrran har börjat bli riktigt sugen på att göra en syskontatuering med mig nu.
I så fall lär det bli att hon skriver "Lillasyster" och jag "Storasyster"
och sen eventuellt gör något runt det.

Ja, vi får se hur det blir.

Sen sist

Det var ett tag sen jag skrev nu. Igen. En vecka tror jag.
Har liksom inte riktigt haft ork till det, eller så har annat kommit emellan.

I söndags åt vi middag hos sväronen och hade sedan filmkväll med Sara och Dennie. Vi såg Farsan. Rätt rolig faktiskt "Vaffor?" Den hade ett rätt fint dolt budskap också. I måndags såg vi Draktränaren, också den bra. Jag vill också ha en sån drake. Vart hittar man en sån?

I tisdags var jag i Åhus med syrran. Tog tåget och bussen dit. Åhusbussarna är rätt sega. På vägen dit stannade busschauffören säkert 5 gånger. Alttså stannade och stängde av bussen, för att sen starta upp den och köra igen. Drygt. Jag blev rätt bränd, men jag får skylla mig själv. Har fjällat både en och två gånger, på sina ställen.

Onsdag och torsdag jobbade jag dagspass. Mindre skönt då alla kläder skavde rätt bra mot brännan.

Fredag. Käkade lunch med Sara'n och åkte sen på kvällen till Falkenberg och Vallarna med Kiimmy, Ante och Nina för att se "En mor till salu". Jag tyckte den var bra, om det sen var för att vi var på plats eller inte vet jag inte. Rolig var den i alla fall och mycket skrattade vi. Vi hade haft rätt bra tur med vädret, men då det var ungefär 5 minuter kvar började det falla stora, tunga regndroppar. Men de föll glest så det märktes knappt.

Igår fick jag och Sara ett impulsinfall och bestämde hastigt och lustigt att jag skulle åka ner till Lund för dagen. Var hemma en stund. Jag passade Hugo en stund under tiden som Sara gjorde sig i ordning. Mys :) Sen vidare ut till Lödde och Center Syd. Tre bussbyten. Roligt. Jag lider med Thin (han jobbar i Lödde). Gick in på New Yorker för att kolla om de hade lite toppar till mig. Sjukt vad man känner sig tjock där inne. Fst jag kan kanske trösta mig med att de har onormalt små storlekar där. Hittade i alla fall 5 t-tröjor med tryck och någon blus/klänningshistoria. Första gången jag handlar där inne, i Sverige. (har bara handlat utomlands, Palma på Mallis och Budapest). Sen in till Elgiganten för att möta upp Thin och köpa minneskort till min mobil (2 GB fylls snabbt). Johan kom upp en stund och käkade. Vi ska ha delad vårdnad om Hugo, haha. Jag har aldrig sett Hugo så glad som han var i gårkväll (klart han har varit det, men jag har aldrig sett det) Så söt var han när han skrattade så där ljudlöst och när han ibland svarade med något förjoller (för han kan väl inte jollra på riktigt än) :) Vad jag tycker om den ungen, finast.

Love the way you lie

Just gonna stand there and watch me burn
But that's alright,
because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear me cry
But that's alright,
because I love the way you lie
I love the way you lie

Kristianstadsdagarna

Nu var det ett tag sen igen.
Det blir lätt så, speciellt nu på sommaren.
Man har liksom andra saker för sig.

Ja, som sagt. torsdag till fredag jobbade jag dygnspass.
I fredags stack jag till Kristianstad med Sara, Dennie och Martin.
Musik, folk, langos, monsterslush, kändisar och bakpotatis med kyckling.
Det kan väl sammanfatta det hela rätt bra.
Vi satt vid bananmannen och surplade slushice när jag såg en kille som jag kände igen men inte riktigt kunde placera. Efter lite funderande kom jag på att visst fan, det är ju min lillebror! Lite illa. Jag var dessutom nykter så det kan jag inte heller skylla på, haha. Han var ute och gjorde stan osäker med mamma och Bengt. Sen tittade vi lite på Danne Stråhed, jag har aldrig sett honom live tidigare. Dessutom höll jag på att bli nersprungen av honom precis innan spelningen.

Igår följde jag med Sara in till Kristianstad igen. Det skulle vara någon grillfest hos Patrycja.
Sen ut i stan och kolla lite folk. Gick mest bara runt. PH-Jackie gick förbi inne på tivolit. Detta har jag koll på av den enda anledningen att jag tyckte hon såg bekant ut och att sedan någon i hennes lilla entourage ropade efter henne och bekräftade detta. Jag tror jag såg ett avsnitt av PH och jag höll på att dö av tristess, haha.

artonde juli tvåtusentio

Ja. Ingen bild. Förvånande? Nej.

Igår och idag.

Vi åkte en runda till Kristianstad och kollade lite bilar, sen hem igen och försökte uthärda värmen i lägenheten. Jag ville iväg och båda, men det blev aldrig så. Trist. Kimmy är så tradig där för han vill aldrig hitta på något sånt. Och igår var helt perfekt för att ta ett dopp, men nej. Senare på kvällen grillade vi med Ante och Nina. Mycket gott och mycket trevligt :) Nu sitter jag på jobbet. Började för ungefär 2 timmar sedan och går av imorgonbitti kl. 9. Det har blivit många dygnspass denna veckan.

fjortonde juli tvåtusentio


Lite sånt och lite annat

Okej, då kör vi en liten uppdatering.

I fredags jobbade jag som sagt dagspass. Vi beslutade oss för att köra till Hästveda och Luhrsjön. Rätt mycket folk, men inte särskilt förvånande. Jag badade dock inte, av olika anledningar. De andra hade hittat en brygga en bit bort där man kunde fiska så vi satt där istället. Doppade fötterna, riktigt skönt. På vägen hem hade vi ett litet äventyr, haha.

Lördag till söndag jobbade jag dygnspass. Jag stack till Luhrsjön med några. Rätt mycket mer folk än i fredags, inte heller detta särskilt förvånande då det var riktigt varmt. Tydligen hade det varit årshögsta i Hästveda den dagen (+34,5*) Det märktes.

Söndag efter jobbet stack Kimmy och jag till Helsingborg. Jag fick gå runt lite på Väla och sen fick Kimmy gå runt lite på Jula. Mest för att det skulle vara jämnt. Min ena BH (av två som sitter rätt dåligt) gick i sönder på lördagskvällen så det var lite därför också. Jag hittade i alla fall nya BH:ar. I min storlek (som jag inte vetat sen typ 8:an). Och dyra. Men det är det värt, för nu har jag några som sitter som dom ska, både skönare för brösten och för ryggen. Det tradiga är bara att jag inte kan gå in på H&M och köpa en ny, utan det måste typ bli på Lindex eller Damernas (numera Feeling). En aning drygt. (Kanske lite personligt men det skiter jag i).

Måndag till tisdag var det på ännu ett dygnspass. Åkte och tog ett sent eftermiddagsdopp i Bälinge i måndags. Vilket också blev mitt första för i år. Rätt härligt :)

Igår efter jobbet ville jag vi skulle åka dit igen, men det blev inte så ändå, för jag somnade vid 14 och vaknade igen vid fem, halv sex när Sara ringde och ville ha sällskap. Stack sen till Vankiva till Andreas och Felisia. De hade skaffat sig ett nytt husdjur, en 8 veckors lejonhuvad hermelinkanin. Jättesöt var hon :) Hunden, som är en papillon, var mysigare än vanligt (löp på G) och var ganska mycket hos mig :) Hon brukar inte vara sån annars. Men det var mys.

Idag vet jag inte riktigt vad som händer. Kimmy är iväg på Förmedlingen och köper 1 liters ölglas (mass) sen skulle vi nog en runda till Kristianstad och kolla en bil eller nåt.


Här tog jag årets premiärdopp; Bälinge.

imag0228 (MMS)

Här tog jag årets premiärdopp; Bälinge. Riktigt härligt i vattnet; inte för varmt och inte för kallt. Dock mindre gott att få in kallsupar av. Blä. Inte sådär överdrivet mycket folk heller. Jag ska se till att Kimmy och jag åker dit och doppar oss imorgon.


Lite snabbt

Sitter på jobbet. Åskade rätt rejält igår. Var rätt glad jag var hemma då. Håller en tumme för att det inte åskar i natt. Jag känner mig på något vis mer utsatt här. Det beror säkert på husets placering. Eller att ett hus inte långt härifrån brann ner till grunden i natt. Jaja, det återstår att se. Har väl en del annat att uppdatera också, men har jag inte jobbat så har det varit för varmt för att ens tänka på att blogga. Inte precis som att jag har en hel hord med läsare som blir besvikna om jag inte uppdaterar på några dagar. Hej så länge!

Av någon anledning funkar det inte via mo...

Av någon anledning funkar det inte via mobila webben så får smsa istället. Har varit en runda på Väla idag. Inget vidare bilväder precis om man inte har ac i bilen, vilket vi inte har. I alla fall. Kom hem med en stor tekopp från Bolagret (fick 4 av Sara och Thin och ville ha den femte färgen också) och 5 skålar i samma mönster. En usbbiladapter till mobilen. Underkläder, bland annat BHar. Äntligen. Och lite annat småpill.


Luhrsjön.

shot_12787671095 (MMS)

Luhrsjön.


Horsewood och galna busschaffisar

Tänkte dra en snabb uppdatering innan jobbet.
Sen har jag nog inte tid för det förrän på söndag, om ens då.
Åkte ner till Lund i tisdags och var där hela dagen.
Myste massor med Hugo :)

I onsdags var det Hästveda marknad.
Tog bussen dit med Sara och Hugo.
Jag tror inte jag har gjort det sen jag var typ 8 eller nåt.
Jag säger nog aldrig mer. Sjukt mycket folk.
När vi åkte dit fyllde chauffören hela bussen och då menar jag hela.
Tror några fick bli kvar i stan (nästa buss gick en timme senare, sugigt)
och sen stannade han inte alls nästan på hela vägen.
I Stoby bad en kvinna honom stanna och antingen plocka upp hennes dotter eller släppa av henne. Han svarade bara att hon inte skulle säga åt honom vad han skulle göra o_O weird.
Ändå kunde han stanna på B-lövs skola och plocka upp en person där, fastän vi var lika många i bussen då som när vi körde genom Stoby. En man i bussen sa något ganska bra där (det är skillnad på kor och kreatur). Det var det tydligen. Sjukt skum chaffis. Fastän folk tryckte på stopp så stannade han aldrig heller. Sådana som han borde inte jobba på den här typen av arbete. Om det var en fara för trafiken at ta fler passagerare, varför fyller han den då till bredden och sen släpper på en till? Och varför just den personen? Jaja. Ungefär samma sak på vägen hem. Jag sa till Sara att vi skulle ta bussen inne i byn istället för jag kände på mig att den skulle vara full annars (Jag hade rätt, vissa fick inte komma med här heller, man han stannade åtminstonde)

Jaja, annars "fyndade" jag det jag brukar fynda; kryddor, snacks, remmar och mandlar

Igår ville jag egentligen en runda till Väla, men nej.
Blev till att göra absolut ingenting istället. Sjukt uttråkad var jag.

Vad som händer framöver är följande:
Idag: heldagsjobb
Imorgon-söndag: dygnspass (typ 2½ timme längre än dygn)
Måndag-tisdag: dygnspass
Onsdag: Ledig
Torsdag-fredag: dygnspass

Full rulle med andra ord.

Vampires Suck

Hah, jag såg precis en trailer på en film som tydligen ska komma på bio i augusti (i USA).
En Twilight-parodi, Vampires suck.
Till döma av trailern så bjuder den nog på en hel del skratt,
fast jag vet inte, känns lite som de där andra parodierna.

Jaja, det återstår att se.
(Om inte annat spelas Edward av killen som spelar Liam i nya Bevvan
och han är ju ganska fin att titta på annars ;p)
Här är trailern i alla fall:



sjunde juli tvåtusentio

Nej. Ingen bild än.

Sitter på tåget på väg hem från Lund....

Sitter på tåget på väg hem från Lund. Har varit där nere hela dagen. Umgåtts med Sara och myst massor,med Hugo. Jag är helt förälskad i den där lille killen. Helt underbar. Tillochmed när han skriker. Dessutom så trivs han rätt bra hos mig. Och så är han så mysig och söt och luktar så gott :) Jag är rätt mycket bebissjuk nu.


Neutron Star Collision

Eclipse i lördags var riktigt bra. Det är den som är min favorit bland böckerna, så filmen får vara det också :)
Dock tyckte jag att allt gick lite snabbt och att vissa saker var ganska mycket nerkortade och att något som jag kan tycka är viktigt för storyn var helt utelämnat, men det märker jag förmodligen bara av den anledningen att jag har läst böckerna och vet vad som är med och vad som inte är det.

Efter bion följde jag med Sara, Ida, Dennie och Daniel till Qbar. Där var rätt dött när vi kom dit vid halv 12, men desto mer liv när vi stack vid kvart i 2. Var ett störobjekt som såg ut att vara minst 30, men betedde sig som om han inte var en dag över 13, som inte fattade att vi ville vara ifred. Sa hela tiden att han kunde ta både Dennie och Daniel i armbrytning, trots deras stora biceps. Tjatade om det ett bra tag, trots att Dennie sa att det inte handlade om muskler och styrka, utan om teknik. (btw så visade Dennie mig hur man ska göra ;p) Tydligen har den här idioten varit otrevlig och störig flera kvällar i rad. Det ante mig. Dessutom hade han mage att rätta grammatiken åt oss. Men orka?!


Yeay :)

Åh, jag glömde en sak.
I onsdags, den 30 juni, fick jag en kusin :)
Yeay (Y) Jättesöt är han.

Systerqualitytime

Åh, javisst ja.

Ikväll ska jag på bio med syrran.
Vi ska se... wait for it... Eclipse.
Pretty shocking, huh?
Nej, inte precis ;)

Vi ska ha lite systerqualitytime :)


Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars.

Okej. En uppdatering? Lite snabbt?

Jobbade som sagt onsdag, torsdag och fredagmorgon.
Åkte till Åhus och Hamnfesten i torsdags. Var inte så mycket där,
men jag köpte i alla fall årets första Langos.
Kollade in alla båtar i hamnen, andra båten finare än den första.
Jag ville nästan ha en egen. Tänk vad härligt det hade varit?
Så jag gick runt och dagdrömde om en egen båt och
en stuga på en ö i Blekinges skärgård (där är fint).
Sen stack vi vidare till Åhus strand.
Vadade lite i vattnet som för övrigt var riktigt skönt :)

Igår gick jag av mitt pass. Nästa pass är nästa fredag och sen är jag på det ett tag igen. Har jag sagt att jag gillar mitt jobb? Jag jobbar 100%, heltid och har ändå så pass mycket ledighet. Det är guld värt på sommaren. Dessutom trivs jag där :) Det är också guld värt.

Var rätt trött då jag inte sovit många timmar under natten och hade tänkt jag skulle sova någon timme när jag kom hem, men det blev inte så för då ringde jag Sara och satt och snackade med henne någon timme och sen skulle göra ärenden och grejer så det fick bli en powernap på en kvart istället. På kvällen vidare till B-löv och inflyttningsfest hos Sara och Dennie. Hade riktigt trevligt. Var ett tag sen jag drack (alltså festade) så jag blev rätt snart tipsy. Men roligt hade jag i alla fall :D har vi alltid hos dom.


btw, kompiskissningar är helt klart underskattat.

första juli tvåtusentio

Ja. Ni som vet ni vet. Bilden kommer sen.

RSS 2.0